- Nå håper vi flere seriøse håndverkere vil utfordre Mittanbud og registrere seg hos oss, sier daglig leder Jarle Naustvik i Luado. (Foto: Luado)

Luado lanserer ny anbudstjeneste for håndverkere

Luado vil ta opp kampen mot Mittanbud med Luado Prosjekt som er en integrert anbuds- og prosjektstyringstjeneste som bare skal brukes av seriøse håndverkere.

Luado Prosjekt lanseres 28. mars på Østlandet og har landet avtaler med seriøse aktører som Maxbo, IKEA, Boligmappa og Storebrand. Luado tilbyr gratis registrering og ingen binding for håndverkere, skriver selskapet i en pressemelding.

Har håndverkere og erfaring på plass

Luado ble stiftet våren 2016 og er en norsk start-up som frem til nå har formidlet mer enn 250 000 småjobber enkelt, ansvarlig og forsikret til norske hjem.

– Folk er lei av at oppussingsprosjekter ender med krangel og dårlig arbeid. Løsningen er å invitere inn igjen de seriøse håndverkerne på en like seriøs digital markedsplass. Vi må gi både kunder og håndverkerne trygghet og oversikt, sier daglig leder i Luado, Jarle Naustvik.

Luado Prosjekt lanseres 28. mars på Østlandet. (Foto: Skjermdump)

Selskapet formidlet småjobber for 14 millioner i 2021 og satt igjen med 2.4 millioner i inntekter. Nå tar selskapet steget fra småjobber til større prosjekt som krever profesjonelle håndverkere. Luado har en ambisjon å formidle prosjekter for én milliard via tjenesten innen 2025, noe som skal gi en omsetning på 150 millioner.

Nordmenn er verdensmestere i å pusse opp og i 2022 planlegger halvparten av oss å sette i gang med et oppussingsprosjekt, viser en omnibus utført av Respons Analyse på vegne av Luado. Undersøkelsen viser også at tre av ti er bekymret for om de vil finne seriøse og dyktige håndverkere. To av ti er usikre på om de vil klarer å holde styr på tid og kostnader og om de vil klare å lage en god avtale med håndverker.

– Dette er bekymringer vi tar på alvor, og derfor har vi både gjort jobben med å forhåndskontrollere håndverkere, og utviklet en tjeneste som gjør det enkelt å styre prosjektet fra A-Å. Vi ønsker at folk lykkes med sine prosjekt og at seriøse håndverkere får en god anbudstjeneste å formidle tjenestene sine på, sier Naustvik.

IKEA, Maxbo og Storebrand på laget

Luado Prosjekt er en integrert anbuds- og prosjektstyringstjeneste med kun seriøse håndverkere. Avtalemaler, prosjektstyringsverktøy, forsikring og dokumentasjon er en integrert del av tjenesten. Alle som tilbyr sine tjenester på plattformen, har kvalifikasjonene i orden og er forhåndskontrollert opp mot offentlige registre.

I første omgang lanseres Luado Prosjekt på Østlandet og Luado har med seg aktører som Maxbo, Ikea, Boligmappa og Storebrand, som alle ser et behov for å profesjonalisere formidlingen av håndverkere. Prosjektet er også støttet finansielt av Innovasjon Norge.

– Vår ambisjon er å gjøre det trygt å pusse opp, og gjøre «sjekklister for svart arbeid» og «Handle-hvitt» kampanjer overflødig. Ingen skal måtte stå igjen med uferdige rom eller stå i lange konflikter på grunn av uklare avtaler, sier Naustvik. (Foto: Luado)

IKEA og Luado har siden 2019 samarbeidet om montering av småmøbler til IKEA sine kunder med svært gode resultater. Nå tar partene steget opp til å også omfatte de mer komplekse prosjektene.

– Kundene våre etterspør hjelp til mer kompliserte løsninger og større prosjekter en tidligere. Luado Prosjekt er en tjeneste som vil sikre kundene våre tilgang til seriøse og dyktige håndverksbedrifter. Kundene vil også få tilgang til et prosjektstyringsverktøy gjennom Luado som vil sikre en enda bedre gjennomføring av prosjektet, sier Teodor Bäckström, Service Fulfilment Operations Manager i IKEA Norge.

Samarbeidet med både IKEA og Maxbo går ut på at deres selgere kan hjelpe kundene i gang med sitt prosjekt gjennom en egen partnerportal, enten det er oppussing av stua, legge nytt gulv eller å bygge en ny terrasse. Dette bidrar til at viktig og riktig informasjon om prosjektet legges inn i Luado sin løsning med en gang, og gir dermed bedre forutsetninger for et vellykket prosjekt med dyktige håndverkere. Så snart kunden er koblet med riktig håndverker kan partene enkelt styre prosjektet via prosjektstyringsverktøyet i tjenesten.

Luado har også inngått en avtale med Boligmappa, som gjør det lettere for boligeiere å tilfredsstille kravene i den nye avhendingsloven som trådte i kraft 1. januar i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *