Som Montér Farsund Bygg får byggevarehuset en strategisk viktig rolle i og rundt Sunfjord også overfor nasjonale boligprodusenter og entreprenører. (Fotomanipulasjon: Optimera - Montérs logo er satt inn)

Optimera overtar Farsund Bygg i Førde

Konsernet kjøper byggevarehuset i Førde som endrer navn til Montér Farsund Bygg.

Byggevarehuset vil få en strategisk viktig rolle for Optimera i og rundt Sunnfjord, skriver konsernet.

Etablert i 1955

Dagens eiere er etterkommere av byggmester Oddmund Farsund som etablerte byggevarehuset i 1955. Familien har vært åpne overfor medarbeidere og lokalmiljøet om at de i noe tid har ønsket nye krefter ved roret.

I en strukturert prosess har eierne invitert flere aktører til å gi bud på virksomheten. Optimera kom best ut av dette.

– Oppkjøpet er strategisk viktig for oss. Vi vil nå helt nye kundegrupper i og rundt Sunnfjord med vårt brede vareutvalg og spesialistkonsepter. Byggevarehusets store lagerkapasitet blir viktig overfor mange kunder inkludert boligprodusenter og entreprenører med nasjonalt nedslagsfelt, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera, som eier Montér-kjeden.

Veldrevet og viktig bedrift

Gjennom årene har Farsund Bygg vokst til å bli blant de største byggevarevirksomhetene i Sogn og Fjordane som nå inngår i Vestland fylke, de siste 12 årene som del av kjeden XL-bygg.

Den veldrevne virksomheten omsetter for over 90 millioner kroner og har jevnt levert gode resultater.

Dagens eiere er brødrene Leif Odde, Tore og Frode Farsund. Alle medarbeidere vil følge med i eierskiftet inkludert daglig leder Randi Engen som har hatt en nøkkelrolle i salgsprosessen.

– Familien er stolt av det vi har skapt sammen med gode medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere gjennom mange år. Optimera har de aller beste forutsetninger for å videreføre og utvikle virksomheten til det beste for både marked og medarbeidere, sier Johan Magerøy, som har vært styreleder i Farsund Bygg de siste 10 årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.