Grendehuset "Gläntan".(Illustrasjon: Snøhetta, Riksbyggen)

Snøhettas svenske grendehus

Innbyggerne i den nye bydelen Bro Trädgårdsstad utenfor Stockholm får et spesielt møtested i 2023.

I Upplands-Bro kommune oppføres nå de første trehusene i det nye boligområdet Bro Trädgårdsstad – på sikt skal det bli 4 500 nye bolige her og 10 000 innbyggere.

Åpent grendehus i tre

I 2023 flytter de første huseierne inn og samtidig skal «Gläntan» åpne for alle slags aktiviteter. Her blir det sport, kurs og foredrag samt utlån av verktøy. Gläntan skal også fungere som en møteplass for besøkende som ønsker å oppdage den nye bydelen i byggeperioden.

Kommunens visjon er en moderne småby som legger til rette for mer dyrking, deling og fellesskap. (Illustrasjon: Snøhetta, Riksbyggen)

– Bro Trädgårdsstad er et av de mest moderne bybyggeprosjektene som vokser frem akkurat nå i Sverige og hvor delingsøkonomien er med fra starten. Det blir et senter for utveksling av både verktøy og kunnskap, ikke minst rundt dyrking, som også er en sentral puslespillbit i den nye hagebyen, sier Johanna Frelin, administrerende direktør i Riksbyggen som er byggherre for Gläntan og en del av boligprosjektet.

Plass til alle

Gläntan blir et trehus på cirka 480 kvadratmeter med møterom i første etasje og kontor- og møtearealer på toppen, samt en kafé. Dette vil inkludere julemarkeder, salg, små kulturarrangementer, plass for deling av utstyr som husholdningsapparater, samarbeid om lokale tjenester som reparasjoner, renhold, hundepass med mer.

Inspirasjonen til grendehuset er i følge arkitektene i Snøhetta hentet fra følelsen av å være midt i skogen og det vakre lysspillet mellom trestammene. (Illustrasjon: Snøhetta, Riksbyggen)

Grendehuset skal gi innbyggerne i Bro muligheten til å leve enklere, mer bærekraftig og i et sterkt fellesskap, skriver byggherre Riksbyggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.