(Foto: Karlsen & Nordseth Entreprenør AS)

Karlsen & Nordseth Entreprenør vant Bygg og Bevarprisen 2021

Årets Bygg og Bevar-pris går til entreprenøren for arbeidene med Historisk museum i Oslo. Egne fagfolk, fokus på lærlinger og høy kvalitet på arbeidene ble utslagsgivende for juryen.

De to andre nominerte var Murmester Hansen og Henriksen fra Skien og Hendug Bygg AS fra Hallingdal.

Stort antikvarisk prosjekt

Historisk museum på Tullinløkka i Oslo er et fredet kulturminne, og er rangert av Riksantikvaren som ett av de 50 viktigste prestisjebyggene i Norge. Museet ble tegnet av Henrik Bull i Art Nouveau-stil og stod ferdig i 1902.

I 2017 la Universitetet i Oslo ut et anbud på rehabilitering av signaturbygget. I bestillingen til Universitetet i Oslo lå det blant annet rehabilitering av 2000 kvadratmeter med tak, og 4000 kvadratmeter med fasader. Jobben fikk Karlsen & Nordseth Entreprenør.

På taket er det utført utallige blikkdetaljer, forsterkninger av hele bærekonstruksjonen, tekkearbeider, nye nedløpsløsninger og rehabilitering av piper tårn, og overlys. (Foto: Karlsen & Nordseth Entreprenør AS)

I tillegg til tak- og murarbeider, har over 600 vindusrammer blitt tatt ut og restaurert, For å sikre kvalitet også her, ble firmaet Grøttumsbråtens Eftf. AS involvert som underleverandør. Takket være Glassmester Rolf Berglund AS har om lag 100 blyglassvinduer fått nytt liv i et etablert blyglassverksted på riggen.

Stolte vinnere

Det var en overrasket vinner som fikk telefon om at de har vunnet årets pris. I sin takketale sier han:

– Vi er utrolig stolte over at vi blir tildelt årets Bygg og Bevar-pris. Vi i Karlsen og Nordseth har over 30 års erfaring i byggenæringen, men de siste femten årene har vi spesialisert oss i historisk rehabilitering, sier daglig leder Anders Karlsen.

– Jeg vil sørge for at alle våre ansatte som har vært involvert i prosjektet får delta i denne fantastiske tilbakemeldingen denne prisen utgjør for oss som fagfolk innen antikvarisk rehabilitering. På vegne av alle ansatte i Karlsen Nordseth Entreprenør – hjertelig tusen takk, sier Karlsen.

Det har gått med ca. 22 tonn kobber på den nye dobbeltfalsede skivetekkingen på taket. (Foto: Karlsen & Nordseth Entreprenør AS)
Juryens leder Sjur Mehlum, mener det er mange grunner til at Karlsen & Nordseth stakk seg blant årets nominerte.

– Årets vinner av Bygg og Bevar-prisen har gjennom et omfattende arbeid med et av Norges viktigste signaturbygg utvist ekstremt høy kvalitet i alle ledd. Karlsen & Nordseth Entreprenør er et firma som satser på å levere godt håndverk innenfor flere fag, og bruker egne folk i murarbeid, blikkenslagerarbeid og tømrerarbeid. I tillegg satser de på lærlinger, slik at de kan være med å forme morgendagens dyktige håndverkere.

– Juryen anser håndverket i dette prosjektet som svært godt utført, og bedriftens formidling av prosjektet gjennom en egen nettside som en flott plattform for å spre kunnskap og erfaring, sier Mehlum.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *