9.klassinger fra Vollebekk skole får en omvisning på byggeplassen til det nye Tøyenbadet. (Foto: Tove Lauluten / Oslobygg KF)

Besøkssenter for ungdom på byggeplassen

Gjennom praktiske oppgaver og møter med lærlinger og fagarbeidere, får alle 9. og 10. klassingene i Oslo et unikt tilbud om å lære mer om spennende yrkesmuligheter som finnes i bygge- og anleggsnæringen.

Oslo kommune åpner nå et nytt besøkssenter for skoleelever på byggeplassen til det nye Tøyenbadet.

Besøkssenteret til det nye Tøyenbadet er et tiltak i et større samarbeid mellom Oslobygg KF, Utdanningsetaten og Byggenæringens Landsforening, hvor målet er å jobbe sammen for økt rekruttering og større mangfold i byggenæringen.

Prosjekt for rekruttering, inkludering og mangfold (PRIM) er et initiativ fra Oslobygg KF, som vil bruke utbyggingen av det nye Tøyenbadet som pilotprosjekt til å rekruttere og beholde kvinnelige lærlinger og fagarbeidere i samarbeid med sine leverandører.

Les også: Oslo kommune og BNL samarbeider om rekruttering

Besøk to ganger i uka

-Vi håper å inspirere flere ungdommer, og særlig jenter til å velge en jobb i næringen. Vi trenger ungdom med ulike perspektiver og erfaringer på byggeplassene. Som en av de største byggherrene i landet, vil Oslo kommune jobbe for større mangfold og økt rekruttering til bygge- og anleggsnæringen, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap.

Besøkssenteret planlegger å ta imot skoleklasser to dager i uken frem til det nye Tøyenbadet er ferdigstilt. Elevene vil få omvisning på byggeplassen, prøve seg på betongfaget ved å støpe sine egne skåler, og med VR-briller kunne bevege seg inne i en digital modell av det nye Tøyenbadet. Samtidig får de en unik mulighet til å møte og stille spørsmål til lærlinger og fagarbeidere som forteller om yrket sitt.

– Vi ønsker å tilby et variert og spennende program, som vi håper vil motivere ungdommene, og særlig jentene, til å velge et yrke innen bygg og anlegg, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF.

Tidlig møte med arbeidslivet

Besøkssenteret til det nye Tøyenbadet inngår i Arbeidslivets skolesekk, et unikt tilbud til grunnskoleelevene i Oslo. Det er bygget opp på samme måte som Den kulturelle skolesekken, men tilbyr i stedet innblikk i de mange mulighetene i arbeidslivet.

-Gjennom tilbudet i Arbeidslivets skolesekk sørger vi for at elevene i Osloskolen møter mulighetene yrkesfag gir mens de ennå går i grunnskolen. Jeg er ikke i tvil om at det gjør at flere ser de mulighetene som ligger i anleggsbransjen og tekniske fag, særlig jentene i Osloskolen, sier Marte Gerhardsen, direktør i Utdanningsetaten.

-BNL er glad for samarbeidet med Oslo kommune om å rekruttere kvinner, og en generell rekruttering til yrkesfag i Oslo. Besøkssenteret blir en flott arena for å vise frem bygge- og anleggsnæringen, byggeplassen og alle muligheter som finnes innenfor fagutdanning til ungdomsskolelelever, foreldre og andre. Vi ser frem til å jobbe aktivt sammen for å få god rekruttering til de forskjellige yrkesfagene, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i Byggenæringens landsforening (BNL).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.