Trond Simonsen går fra jobben som miljøsjef i Entra til SINTEF. (Foto: SINTEF)

Trond Simonsen blir ny forskningssjef i SINTEF Community

Trond Simonsen er ansatt som ny forskningssjef for Bygninger og Installasjoner i SINTEF Community i Oslo.

I SINTEF vil Simonsen få ansvar for en avdeling bestående av 50 forskere og rådgivere som jobber innen byggeteknikk, energi og inneklimaproblematikk, miljø og bærekraft samt sanitær og våtrom. I tillegg har avdelingen ansvar for flere laboratorier.

Fagbrev som heismontør

Trond Simonsen vil inngå i ledergruppen til SINTEF Community, og vil delta i utviklingen av instituttet og realisering av mål og strategier. Konserndirektør Siri Hunnes Blakstad tror bakgrunnen til den nye forskningssjefen vil være svært viktig i instituttets videre utvikling:

– Trond vil få en viktig oppgave i å styrke instituttets posisjon på de fagområdene forskningsavdelingen i Oslo har ansvar for. Han vil også få en nøkkelrolle innen markedsarbeid og synlighet i relevante nettverk i næringen og internt i SINTEF, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad.

Trond Simonsen har gått gradene fra å ha fagbrev som heismontør, via ingeniørutdanning innen automasjon, til mastergrad i Industrial engineering and mangagement ved NTNU i 1998. Han har også en executive master i Grønn vekst og konkurransekraft fra BI i 2021. Yrkeskarrieren har han tilbrakt i Schindler Group og Entra ASA, der han har vært i 13 år.

– Tronds bakgrunn innen miljø, digitalisering og forretningsutvikling i Entra er midt i blinken for vår strategi framover – både med tanke på videreutvikling av avdelingens fagområder, men også innen oppdragsforskning og samarbeid med kunder innen både privat og offentlig sektor, understreker Blakstad.

Spennende skifte

Trond Simonsen gleder seg til å ta fatt på arbeidet og å få til enda mer samarbeid mellom forskningen og næringen i de viktige årene vi har foran oss.

– Det er heldigvis mange foroverlente aktører som allerede jobber med å finne gode løsninger for klima og bærekraft, så dette blir et spennende skifte, sier han.

– Jeg er så heldig å ha fått truffet en del av medarbeiderne allerede, og ser frem til å bli bedre kjent med dem og lære mer om all kompetansen de sitter på. Jeg ser også frem til å sette meg inn i prosjektene som det jobbes med, og ikke minst hvilke prosjekter som står på ønskelista, sier Simonsen.

Trond Simonsen starter i SINTEF Community 1. januar 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *