Peder Austnes og Andreas Nielsen følger interessert med i Magne Solbergs demonstrasjon av DeWalts FlexVolt Advantage.

Se hvem som var med på Bygg Reis Deg-åpningen

– Kul og kraftig! konstaterer byggfagelevene Peder Austnes og Andreas Nielsen. De får demonstrert DeWalts FlexVolt Advantage.

De var blant de første som kom på Bygg reis Deg på åpningen onsdag. Skoleklasser fra fjern og nær satte sitt preg på besøket åpningsdagen. Austnes og Nielsen går på Bjertnes videregående i messas nabokommune Nittedal. Blant verktøy og utstyrsleverandører fikk de et kjærkomment avbrekk fra skolehverdagen.

Magne Solberg fra DeWalt forklarer at fleksibiliteten i FlexVolt-systemet ligger i at en og samme bordrill kan bruke 18 og 54 Volt batteri. For bordrillen øker kraften med 50 prosent ved bytte til det største batteriet, med sirkelsag er effekten enda større – 75 forklarte han.

Les også:  Nå er vi i gang – Bygg Reis Deg åpnet i dag

Kollegialt møte

Hos dør- og vindusprodusenten Gilje var et følge fra innerdørprodusenten Nordic Door på besøk. Kjell Madsen demonstrerte med glede Gilje Excellent for dem. ­ – Den har spesielt gode lyd- og brannegenskaper! forsikret han.

– Denne døra har egenskaper som passer til navnet Excellent! smiler Kjell Madsen til (f.v.) Tor Erik Sandvik, Sturla Stenbråten og Oddmund Andersen fra kollegabedriften Nordic Door.

­

 

Hans Erik Smedsrud og ytterdøra med Dekorlaminat får oppmerksomhet fra Karl Engebretsen og Michael Øien i Tangen Trelast.

 

Solcelletakstein produserer strøm

Takstein med integrerte solceller var en av de store nyhetene hos Skarpnes. Ovati som steinen kalles, kan produsere opptil 30 prosent av forbruket i en enebolig, under gitte forutsetninger, forteller regionsjef Thomas Levin Bergseteren. Steinen kan legges av tømrere som også kan få ansvar for å koble anlegget for elektrikeren.

Martin Kristiansen presenterer Skarpnes Ovati for et stort følge av byggefolk.

 

 

 

 

 

Henrik Qvigstad gir Stig Danielsen en grundig forklaring i Jackons grunnmursystem.

Utstilling kan brukes om igjen

Mange utstillere legger store ressurser i sine stands. Det gjør også Hunton, men det aller meste av utstillingen deres i år er gjenbruk fra messa for to år siden, forteller en stolt markedssjef Anette Strømberg.

Fredrik Thoresen får forklart trefiberisolasjonens fordeler av markedssjef Anette Strømberg.

 

 

Et godt øye for pipesett

Verktøyprodusenten Bacho utfordrer øyemålet til håndverkerne på messa. Med håndsag skal de kappe et stykke av en stender. Klarer de å skjære av akkurat 23 gram, er de med i trekningen av et innholdsrikt sett av pipenøkler.

Byggfaglærer Morten Sletner, Skedsmo vgs., har øyemålet i orden konstaterer Erik Grindrud. Han kappet av konkurransemålet på 23 gram!

 

Vinkelskinne til eksakte mål

Øyemålet er ikke det avgjørende for den som bruker en vinkelskjæreskinne som Würth selger. Henrik Nielsen fra Danmark demonstrerer den på standen mens han forklarer at den er utviklet av en tømrer som mente det måtte gå an å måle enklere og bedre enn på den gammeldagse måten med tommestokk og blyant. Vinkelskjæreskinna brukes med dykk- eller sirkelsag til skjæring av ulike typer plater som fibergips, trebetong og MDF.

Henrik Nielsen demonstrerer vinkelskjæreskinna.

 

 

Varmeelement i arbeidstøyet

Arbeidstøy med varmeelementer er på vei inn mot vinteren, forteller Trond Knudsen i den danske arbeidstøyprodusenten Engel. Han holder fram ei trøye for elever fra Trysil videregående skole, og forklarer at varmeelementet styres med en knapp oppe på jakka, og det drives av en liten powerbank.

Trond Knudsen i Engel viser fram varmetrøya for elevene fra Trysil: Elias Grambo, Erland Vermund, Adran Holt, Aleks Brenden og Torstein Skogheim.

 

 

 

 

Byggmester Tor Sigve Vik må løfte på Milwaukees batteridrevne spikerpistol.

Et slag for godt verktøy

Tømreren Kristian Magnus Youngblad er mer opptatt av godt håndverktøy enn de fleste. Han har i sju år drevet verktøybutikken Hammerslaget fra Drammen, og slår til med en stor utstilling i med svarte vegger.

Kristian Magnus Youngblad er fornøyd med egen utstilling.

Selv går han og kollegene i en blå joggedress med slagordet: «Du griner bare en gang» – underforstått når du kommer til kassa. For her selges verktøy av høy kvalitet, og det er dyrt, forklarer han.

Karl Oskar Youngblad diskuterer spikerbelte med Kristoffer Nilsen, Marius Sandtorv og Nicolai Nilsen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *