Stormhytten, Madland havn, Nasjonal turistveg Jæren. (Illustrasjon Haugen og Zohar Arkitekter)

Vil du bygge solid stormhytte og servicebygg på Jæren?

Statens vegvesen søker entreprenør som kan bygge servicebygg og stormhytte på Nasjonal turistveg Jæren.

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte strekninger fra Varanger i nord til Jæren i sør langs fjorder, fjell, foss og kyst. Nå har Statens vegvesen pekt ut Madland havn som ny rasteplass langs Nasjonal turistveg Jæren.

Vakkert og værhardt

Madland hamn på kysten av Jæren mellom Varhaug og Vigrestad i Hå kommunie er et vakkert og værutsatt sted. Havna er liten med to utstikkende moloer. I vinterstormer er det også et pupulært sted for å oppleve de ekstreme naturkreftene på trygg avstand.

Servicehuset Lanternen, Madland havn, Nasjonal turistveg Jæren. (Illustrasjon: Haugen og Zohar Arkitekter)

Beliggende på en liten fylling over havna blir det bygget en langstrakt parkeringsplass med 180 graders utsyn over Nordsjøen. Servicebygget skal ha to toaletter og skal kles med spesialdesignet fasadestein som lyser i mørket likt en lanterne og ønsker besøkende velkommen.

Stormhytte

I havna skal dagens gapahuk erstattes av ei stormhytte og sitteplasser. Stormhytta tar opp formspråket fra de eksisterende naustene en finner der i dag.

– Arkitektkontoret Hauden og Zohar har jobben med utforming, og vi ser frem til å kontrahere en av Jær-regionens mange dyktige entreprenører til arbeidet, sier Fredrik Fløgstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren.

Bygge- og anleggsarbeidet med rasteplassen Madland havn planlegges å starte opp i januar 2022 med fullføring november 2022.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.