Hyttebygging i fjellet, (Foto T.W. Skancke/NJFF)

Naturen blir en taper i valgkampen

De siste åtte åra har Høyre-regjeringen systematisk lagt til rette for å bygge i sårbar natur langs kysten, i fjellet og i skogen. En ny Ap-regjering vil neppe endre mye på det.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) roper derfor et varsku i valgkampen: Naturen kan ende som taperen, uansett regjering. Det vil til slutt slå tilbake på oss alle, konstaterer jeger- og fiskerforbundet i en pressemelding.

Etter en gjennomgang av partiprogrammene, mener forbundet at ingen av regjeringsalternativene er særlig bekymret for naturødeleggelsene.

Hyttelandsbyer, oppdrettsvirksomhet, kraftverk og infrastruktur trekkes fram som den nedbyggingen NJFF er bekymret over.

En bit her og en bit der

– Problemet er en bit-for-bit-nedbygging, mener Arild Gjertsen, nestleder i NJFF. – Styringssignalene fra regjeringen til kommunene er at det skal legges stor vekt på kommunenes skjønn når det gjelder deres vurderinger av å ivareta naturen. De har samtidig strammet inn på mulighetene til å fremme innsigelser fra statlige og regionale myndigheter når disse vurderer at nasjonale og vesentlige regionale interesser ikke ivaretas av kommunene, sier Gjertsen.

– Da vil den negative utviklingen bare fortsette. Verken Høyre, Arbeiderpartiet eller Senterpartiet ønsker å stramme inn på dette. Naturen kan fort bli den store taperen i dette valget, uansett hvem som vinner regjeringskontorene. Det er trist for oss alle, sier nestlederen i NJFF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *