(Illustrasjonsfoto: Byggmesteren)

Mange bedrifter kjenner ikke til lærlingeordningen

28% av bedriftene svarer i en undersøkelse som Norstat har gjort for WorldSkills Norway at de har liten kjennskap til lærlingeordningen.

– 1 av 3 bedrifter har lite kjennskap til lærlingeordningen! Det viser at potensialet for flere lærebedrifter og læreplasser fortsatt er enormt, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.

Ser ikke mulighetene

– Det er synd at det er slik, og det må vi gjøre det vi kan for å endre. Veldig mange bedrifter har forstått at lærlingeordningen ikke bare er å ta samfunnsansvar, men også er den beste måten å rekruttere nyansatte, sier Valstad.

Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.

– Ved å være lærebedrift får de tilgang til motiverte ungdommer som de kan forme til sin bedriftskultur. I tillegg får bedriften lærlingtilskudd som dekker mange av kostnadene.

Læreplassjeger-kampanjen 2021

– Dessverre er det fortsatt slik at mange tror det er komplisert å bli lærebedrift og kommer ikke i gang med prosessen. Derfor vil WorldSkills Norway også nå i 2021 ta initiativ til å gjennomføre en Læreplassjeger-kampanje for å få frem hvor enkelt det er å bli lærebedrift og at du får hjelp og veiledning gjennom prosessen slik at det er ikke oppleves som et byråkratiske hinder å ta inn lærlinger, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.

– WorldSkills Norway vil også i 2021 gjennomføre kampanjen Læreplassjeger. Det er fortsatt stort behov for flere lærebedrifter og læreplasser, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– Pandemien gjør at usikkerheten er større enn noen gang, og oppsummering fra fjorårets kampanje viste at det fortsatt er svært mange potensielle læreplasser i både nye og eksisterende bedrifter. Vi håper derfor at mange vil være med på dette viktige arbeidet også i år.

Tusenvis av potensielle lærebedrifter over hele landet vil få tilsendt rekrutteringsbrosjyre og bli kontaktet av læreplassjegere. Det er laget felles materiell som kan brukes fritt av alle som vil bidra i kampanjen.

Les mer her.

 

 

En kommentar til “Mange bedrifter kjenner ikke til lærlingeordningen

  1. Ingen stor overraskelse akkurat
    De langt fleste foretak har jo ingen erfaring med det å være fagutdannet (eller ha fagarbeidere selv).
    At en da ikke vet noe om dette sier seg vel selv.
    Så får en håpe at «læreplassjegere» er seriøse i å skaffe fagbedrifter som har noe å lære fra seg interesserte lærlinger.
    En kan i alle fall håpe !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.