Næringsminister Iselin Nybø (V). (Bilde fra digitalt møte.)

Noen flere håndverkere kan komme på jobb

Er det fare for at prosjekter stopper opp, kan flere utenlandske arbeidstakere nå få slippe inn i landet.

Med virkning fra onsdag 14. april, åpner regjeringen for at flere utenlandske arbeidstakere kan reise inn over grensen. Forutsetningen er at prosjekter ellers må stanses i løpet av de nærmeste fire månedene.

– I denne seneste utvidelsen av ordningen åpnes det for arbeidstakere som er strengt nødvendig for å hindre nært forestående stans i prosjekt eller virksomhet. Det vil si arbeidskraft som er nødvendig for å hindre midlertidig eller permanent opphør av ansettelsesforhold, produksjonsstans, tap eller mislighold av avtaler, konkurs eller avvikling av foretaket eller prosjekter, skriver næringsdepartementet i en pressemelding.

Håper å unngå stans

– Vi håper at denne åpningen kan tilrettelegge for at man i flere bransjer kan unngå stans i virksomhet og pågående prosjekter, samtidig som åpningen er snever nok til å fortsatt ivareta målet om å holde smittetrykket i samfunnet på et lavt nivå, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen

 

Fortsatt strenge krav til karantene og testing

Arbeidstakere som får unntak fra innreiserestriksjonene må fortsatt testes og overholde de strenge karantenebestemmelsene og smittevernreglene, heter det i pressemeldingen.

Arbeidsgiver må i søknad oppgi detaljer om karantenested. Personer i innreisekarantene skal som hovedregel oppholde seg på karantenehotell på første ankomststed i Norge i karantenetiden.

Karantene kan også gjennomføres på egnet oppholdssted som arbeidsgiver eller oppdragsgiver sørger for og som er forhåndsgodkjent av Arbeidstilsynet. Innreisekarantene varer i 10 døgn, men kan forkortes dersom personen tester negativt med PCR-test tatt tidligst sju døgn etter ankomst.

Ved brudd på karanteneregler eller smittevernregler kan arbeidstaker bortvises, bøtelegges og arbeidsgiver utestenges fra ordningen, understreker departementet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *