Kurt Oddekalv var alltid engasjert, og stilte gjerne opp for produkter han kunne gå god for, som her ved åpning av ny fabrikk for trefiberisolasjon.

Kurt Oddekalv død etter drukning

Miljøverneren Kurt Oddekalv er død, han druknet etter å ha gått gjennom isen på et vann i Bergen 11. januar. Oddekalv ble 63 år gammel.

Kurt Oddekalv var landskjent for sitt miljøengasjement i Miljøvernforbundet som han startet i 1993. Han var utdannet tømrer, og kalte seg «husasmed» siden han aldri rakk å skaffe seg mesterpapirene.

Oddekalv tok med seg miljøengasjementet til byggebransjen og var tidlig ute med ombruk og gjenbruk. For et par tiår siden var han eksperten som Byggenæringens Landsforening engasjerte til å lage en praktisk gjenbruksveileder. På den tida var han også fast spaltist i Byggmesteren.

Oddekalv ledet selv rehabilitering og ombygging av Miljøvernforbundets egne lokaler i ei brygge i Bergen der ombruk av hele kontorinnredninger var en selvsagt del. Han fikk dessuten bygd Miljøsenteret Seletun i Os med flere små og store bygninger.

På dette senteret prøvde han ut en rekke ubehandlede kledningstyper og var svært glad da undersøkelser av kledningene viste at de de fleste sto seg godt, selv etter 10 år. Dette styrket en av kjepphestene hans, mente han og konkluderte i kjent stil:

– La huset stå ubehandlet og gråne med eieren. Drikk heller rød vin enn å male rødt!

 

 

En kommentar til “Kurt Oddekalv død etter drukning

  1. Med Kurt’ns ulykkelige bortgang har landet og håndverket mistet en av sine mest markante miljøaktivister og naturen har mistet en engasjert forkjemper, som med sine kontroversielle handlinger alltid formådde å skaffe seg publisitet på både godt og ondt.
    Man kan mene mye om midlene han tok i anvendelse, men det var aldri tvil om målet; her var han kompromissløs, samtidig som han stod oppreist i de stormer han forårsaket og forsvarte seg i kjent, frittalende stil, som var hans varemerke.
    Han var et fyrtårn og forbilde for mange innen miljøbevegelsen og vil bli sterk savnet! Må han hvile i fred!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *