Anliggende stiger over tre meter skal nå ha en bredere base. (Foto: Wibe Ladders)

Skjerper kravene til stiger over 3 meter

Wibe Ladders oppgraderer sine lengre stiger slik at de oppfyller den europeiske standarden EN 131 og Arbeidstilsynets produsentforskrift.

I henhold til Arbeidstilsynets produsentforskrift § 4-1 står det at stillaser, stiger og midlertidig utstyr for tilkomst og utførelse av arbeid på tak og fasader med tilhørende komponenter skal oppfylle de tekniske kravene i relevante NS-EN standarder eller ha tilsvarende sikkerhetsnivå, skriver stigeprodusenten Wibe Ladders.

Endret kravene i standarden

De vanligste ulykkene fra arbeid i anliggende stiger skyldes enten at stigen velter til siden eller at bunnen sklir ut fra veggen.

Den europeiske standarden N 131-1 krever nå at anliggende stiger (som lenes mot noe) over tre meter skal ha en bredere base.

Stiger med flere deler over 3 meter må enten ha stabilisator på begge deler ellers må f. eks. en 2-delt eller 3-delt stige være utformet slik at det ikke er mulig å ta delene fra hverandre. (Foto: Wibe Ladders)

I tillegg har det kommet nye krav for testing av stigene, disse skal oppfylle krav til styrke, sklisikring og vridning i tester. Stigene  skal være varig og synlig merket med navn på sertifikatutsteder, sertifikatnummer, produsentens navn eller registrerte varemerke og produksjonsår.

Brukere av stiger skal ha tilgang til brukerveiledning på lokalt språk, informasjon om montering, posisjonering av stige og forklaring av piktogram.

PROF+ stiger

Wibe Ladders har nå oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden.

Anliggende stiger i PROF+ serien har både sikkerhetsben og forlengelsesben for enkel nivåutjevning. Dette forenkler bruken på ujevne overflater og forhindrer stigen fra å velte til siden eller skli ut fra bunnen. Stigen er tilpasset for tøffe arbeidsmiljøer. Den sterke BOX-profilen gjør stigen stabil men samtidig enkel å bære. Stigen finnes som enkelstige, 2-delt og 3-delt skyvestige i lengder fra 3 til 10 meter.

Stigefot kommer nå som standard tilbehør på alle anliggende stiger som er lengre enn 3 meter i BASE og PROF-kategoriene. (Foto: Wibe Ladders)

I tillegg kan også de anliggende stigene i PROF-kategorien kompletteres med sikkerhetsutstyr for å kunne samme sikkerhetsnivå som på PROF+ stigene. Anliggende stiger i PROF-kategorien har den samme BOX-profilen som PROF+ og er tilgjengelig som enkeltstige, 2-delt og 3-delt skyvestige i lengdene fra 2 til 10 meter. Alle anliggende skyvestiger har kombinasjonsmulighet som gjør at de kan bli brukt som frittstående stiger.

– Sikkerhet i hvert trinn er det viktigste aspektet når vi utvikler nye produkter fra Wibe Ladders. Dersom du ikke har tilgang til stillas, så er en anliggende stige utstyrt med riktig sikkerhetsutstyr. Anliggende stiger er det beste alternativet når man skal jobbe effektivt og sikkert i høyden, sier Jesper Östergren, Product Manager i Wibe Ladders.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *