Profftrappene 55Pn og 44P. (Foto: Hultafors)

Lanserer to nye profftrapper

Wibe Ladders 44P er en lett og smidig trapp for de enklere jobbene, mens 55Pn er en oppgradert versjon av bestselgeren 55P.

55Pn har en svært robust konstruksjon og derfor lang levetid. Den har metallplattform, grove profiler og en aluminiumshylle som er skrudd direkte i sideprofilen for maksimal stabilitet og holdbarhet, skriver produsenten i en pressemelding.

44P har en noe enklere konstruksjon med hylle i plast og plattform i glassfiberarmert polymer. Fordelen er at trappen da blir noe lettere, men det innebærer også at den bare kommer i høyde opp til 1,7 meter mens 55Pn får du opp til 3 meter.

Behagelige og typegodkjente

– Vi har lagt mye energi i detaljene som gir deg en bedre trapp å arbeide i, forteller Robert Agerskog, produktansvarlig for Wibe Ladders.

De nye trinnfrontene er glatte, uten noen kanter som er ubehagelig mot benet når man lener seg mot trinnet. Nye gripevennlige sideprofiler gjør stigen lett å bære, de er også eloksert for ikke å sverte hender og klær.

Verktøyhyllen er plassert høyt slik at den fungerer som god støtte og langt frem slik at man får utnyttet hele plattformen man står på.
Verktøyhyllen er plassert høyt slik at den fungerer som god støtte og langt frem slik at man får utnyttet hele plattformen man står på.

Plattformene har fått underdelen produsert slik at den skal dempe lyd og toveis sklisikring slik at man står sikkert.

Begge trappene er testet, typegodkjent og P-merket. 55Pn, med plattformhøyde opp til 1,20 meter, er også merket ”Bra Arbeidsmiljøvalg”. Merkingen Bra Arbetsmiljøvalg innebærer at produktene oppfyller de kravene som stilles for å få typegodkjenningen og et antall ytterligere krav.

 

Varme skruer får metallet til å smelte

En ny spennende detalj er FDS-skruene som brukes for å montere trappen sammen – en teknologi vi har lånt fra bilindustrien. FDS står for Flow Drilling Screw som innebærer at det ikke forhåndslages hull til skurene, men skruen roterer så fort at aluminiumet i stigen smelter og flyter rundt skruen. Resultatet gir en ekstra stabil innfestning.

– Takket være FDS-monteringen kan vi produsere ekstra stabile trapper med lang holdbarhet og god stabilitet, sier Robert Agerskog.

Stålplattform på 55Pn med toveis sklisikring gir en stabil og sikker arbeidsplass.
Stålplattform på 55Pn med toveis sklisikring gir en stabil og sikker arbeidsplass.

Ny høyautomatisert produksjonscelle

Wibe Ladders har investert i en helt ny høyautomatisert produksjonscelle i fabrikken i Nässjö. To roboter som hver veier 1,3 tonn skrur sammen trappene og kan arbeide døgnet rundt.

– Vi er stolte av å kunne utvikle fabrikken vår i Nässjö. Det gjør det mulig for oss å arbeide med ny teknologi som FDS-skruer og har ført til at vi kan konstruere stigene smartere enn tidligere slik at de er mer stabile, sikrere og komfortable å arbeide i,sier Robert Agerskog.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *