Henning Magnussen (v), daglig leder Norgeshus Byggmestrene Magnussen og Gundersen. Jørgen Knudsen, daglig leder i Norgeshus Byggmestrene Knudsen og Askautrud. (Foto: Norgeshus)

Utviklet nytt visningsverktøy med Snapchat

Norgeshus tar nå i bruk sin nye løsning der boligkunder kan oppleve sin nye bolig «live» på tomta med mobilen.

Rett før jul demonstrerte Norgeshus redskapet på et tomteområde utenfor Moss. Her skal de to Norgeshus-forhandlerene Byggmestrene Magnussen & Gundersen og Byggmestrene Knudsen & Askautrud bygge syv nye eneboliger.

Slik virker det

Ved å scanne en QR-kode i Snapchat vil man få tilgang til de husene som skal bygges i full skala. Kunden kan så plassere ut huset på tomta og får da muligheten til fysisk å kunne bevege seg i og rundt boligen for å se hvordan det endelige resultatet vil bli. Man får også tilgang til huset i en tabletop-versjon som man kan bevege seg rundt.

(Illustrasjon: Norgeshus)

Løsningen er utarbeidet ved merkevaregruppa hos Norgeshus i tett samarbeid med Snapchat. Markedssjef i Norgeshus, Jonny Svarliaunet, har tidligere jobbet mot andre aktører i andre bransjer med annonsering i Snapchat, men en slik AR-løsning er noe helt nytt.

– Ved hjelp av Snapchat får kunden nå mulighet til å skape seg en oppfatning av boligen på et helt annet nivå enn ved å se den i et trykt prospekt, eller som VR-løsning på ei nettside, sier Jonny Svarliaunet.

Måtte tenke nytt i 2020

Han forteller at innovasjonen er drevet frem av Norgeshus internt.

– Noen av våre verdier er at vi skal være innovative og romslige, og 2020 har virkelig vært et år hvor man har måttet tenke nytt og innovativt i flere sammenhenger. Heldigvis har vi dyktige folk som evner å utfordre, utvikle og produsere ting de aldri har prøvd før, og dermed gi nye ideer liv, sier Svarliaunet.

Jonny Svarliaunet, markedssjef i Norgeshus (t.v.) og Steffen Rabben, salgssjef i Snap Norway. (Foto: Norgeshus)

Svarliaunet berømmer også egne forhandlere for å våge å satse på ny teknologi.

– Vi har en fantastisk armé av fremoverlente forhandlere i Norgeshus, som ikke er redd for å utfordre tradisjonelle tankesett og prøve nye ideer. To av disse forhandlerne, Norgeshus Byggmestrene Magnussen og Gundersen samt Norgeshus Byggmestrene Knudsen og Askautrud har her turt å være først i Norge med å teste en helt ny løsning mot boliginteressenter til deres prosjekt Tunet Boligsameie like utenfor Moss. Jeg må virkelig berømme dem for å kaste seg ut i det med tiltro og engasjement, avslutter Svarliaunet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *