(Illustrasjonsfoto: Oversiktslister AS)

To løsninger for elektronisk registrering

Enkel app eller stort system? Holte og gründerbedriften Oversiktslister lanserer nye løsninger for elektronisk registrering av mannskapslister på byggeplassen.

Fra 1.juli 2017 blir det lovpålagt med elektroniske mannskapslister, og behovet for byggekortlesere gjør at flere leverandører står klare til å levere løsningen.

Les også: Ta kontroll over mannskapslistene

Byggekortleser i HoltePortalen

Det er fortsatt mulig å føre mannskapslister på papir, men listene må da overføres til elektronisk form ved enten skanning eller fotografering. Da blir det mye enklere å anskaffe en elektronisk byggekortleser isteden, sier leverandøren Holte.

Holte har hatt suksess med sin elektroniske kjørebok og introduserer nå det de kaller bransjens kanskje beste og rimeligste elektroniske mannskapsliste. (Foto: Holte)

Byggekortleseren fra Holte inngår i bransjesystemet HoltePortalen. Dette datatsystemet tar imot data fra apper som i dag brukes til kvalitetssikring ved bruk av sjekklister, HMS, registrering av avvik, timeregistrering med mer.

HMS-kortet avleses da automatisk ved inn- og utsjekking på byggeplassen.

 

Enkle oversiktslister

Gründerbedriften Oversiktslister, med oppstart i 2015, har utviklet et enkelt verktøy for elektronisk føring av oppmøte på byggeplassen iht. endret Byggherreforskrift i form av en iPhone-app, som vil passe for de fleste som ikke vil investere i omfattende løsninger med HMS-kortleser eller rondeller.

På Oversiktslisters app og nettside kan elektroniske oversiktslister føres på en enkel måte. Som en del av denne løsningen kan appen lese informasjon fra HMS-kortet med mobiltelefonens kamera og lagre denne automatisk i en elektronisk liste.

– Formålet med utviklingen var å senke terskelen for å benytte løsningen gjennom bruk av kjente verktøy som mobil-app og mobiltelefonens kamera. Det betyr praktisk talt null opplæringstid. Jeg ser for meg at både store og små entreprenører med større eller mindre prosjekter kan anvende appen for elektronisk føring av mannskapslister, sier gründer Thor Rikard Borgevad i Oversiktslister AS. (Foto: Privat)

I praksis betyr dette at medarbeidere med personalansvar på byggeplassen kan bruke sin iPhone for å registrere nye arbeidstakere og underleverandører, og for å forvalte tilstedeværelse av eksisterende arbeidstakere. Det er ingen behov for dyre og komplekse tilgangskontrollsystemer eller særskilte kortlesere, forklarer leverandøren i en pressemelding.

Ved registrering av arbeidstakere blir de også tilordnet en bestemt leverandør, som enten allerede er registrert eller skal registreres i leverandørkjeden. Oversiktslisters løsning viser dermed hele leverandørkjeden fra hovedentreprenør til nederste underleverandør – noe som flere store oppdragsgivere krever som dokumentasjon fra oppdragstakere i dag.

 

 

 

3 kommentarer til “To løsninger for elektronisk registrering

  1. Har flere prosjekter men hvert prosjekt bare 5-6 mann. Søker etter et system som er rimelig i drift per år totalt sett per mann.

    Mvh
    Joakim Nyberg
    Tlf: 93285517
    Magno A/S

  2. Tempus leverer en løsning der de bruker geofencing. Arbeiderne trenger kun å ha mobilen i lomma, all registrering går automatisk. Systemet møter alle kravene i Byggherreforskriftens §15!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *