Sponplatelim uten løsemidler

Festemiddelleverandøren Essve lanserer nå et nytt sponplatelim som er helt uten løsemidler.

Essve Sponplatelim Hybrid er det første limet i sitt slag som er løsemiddelfritt og som får Breeam-godkjenning, forteller leverandøren i en pressemelding.

En god helsenyhet

– Alle håndverkere vet hva løsemidler gjør med helsa. Masker og annen beskyttelse er vel og bra, men alle vil helst slippe løsemidlene hvis kvalitet og bruksegenskaper er de samme. Derfor er det nye sponplatelimet en god helsenyhet, poengterer teknisk ansvarlig Pål Jahr hos ESSVE Norge. Han legger til at det er listet i Svanens Husproduktportal.

Les også: God sponplateliming på 37 sekunder

Lettere å bruke

– Det nye limet har en fastere konsistens som er lett å trykke ut, men som samtidig ikke renner. Det gir redusert svinn og mindre søl, heter det i pressemeldingen.

– Limet har i tillegg lengre åpentid enn andre limtyper. Mens løsemiddelbaserte limtyper kan ha en åpentid helt ned mot tre minutter i varmt vær, er åpentida på det nye limet minst 10 – 15 minutter. Det betyr at håndverkeren har bedre tid til å montere platene uten å være redd for at limet skinnherder og dermed får svekket hefteevne. Det blir enklere å slå sammen platene, også på vinteren. Limet gir dessuten en sterk og vannbestandig limfuge, som ved riktig påføring forsegler plateskjøtene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *