De ansatte i produksjonen ved Naglestad Bruk er svært fornøyde med den nye Hundegger-sagen. (Foto: Optimera)

Optimera med precut i sør

Optimera utvider Naglestad Bruk nordvest for Kristiansand til å omfatte Precut i tillegg til takstoler.

– Det betyr et mer komplett tilbud til håndverkere i regionen, sier Hans-Olav Wetrhus, regionsdirektør sør i Optimera.

Komplett reisverk

Håndverkere i sør har etterspurt et mer komplett tilbud innen prefabrikkerte byggeløsninger. Det er lite effektivt å bestille takstoler og precut, også kalt konstruksjonspakker, på to forskjellige lokasjoner. Dette har Optimera lyttet til.

– Og vi har tatt grep. Nylig installerte vi en topp moderne Hundegger-sag som effektivt og presist produserer precut til små og mellomstore prosjekter. På denne måten kan vi produsere både takstoler og precut, og med det levere komplette reisverk i én leveranse til byggmestere og huskjeder, sier Wetrhus.

Ferdig kappet rett fra den nye Hundegger-sagen. (Foto: Optimera)

– Sagen er installert og i test- og innkjøringsfase, og de første leveransene har allerede forlatt fabrikken. Sagen vil gå i full produksjon fra 1. november, fortsetter han.

Smart og effektivt

Optimera er en totalleverandør av varer, løsninger og tjenester til byggmestere, huskjeder og entreprenører. En viktig og stor satsing mot disse kundene er produksjon og leveranse av precut, elementer, takstoler, bjelkelag og taksperrer, som går under betegnelsen prefab.

Ståle Sagstuen, direktør Optimera byggsystemer. (Foto: Optimera)

– Vi har opparbeidet oss solid erfaring og renomme i markedet. Prefab sikrer effektiv fremdrift ved at monteringen går raskt og byggene blir tette på få dager. I tillegg fører det til enklere logistikk på byggeplass og redusert avfallsmengde, sier Ståle Sagstuen, direktør i Optimera Byggsystemer.

– Vi har per i dag tilnærmet full produksjon ved alle våre fem anlegg. Investeringen på Naglestad er viktig for å kunne levere på stadig økende etterspørsel i lokalmarkedet, samt at det er et viktig grep i vår vekststrategi, fortsetter Sagstuen.

Miljøgevinster

Prefab som byggemetode vekker oppsikt. Stadig flere profesjonelle aktører får øynene opp for lønnsomheten i tråd med økt effektivisering, og ikke minst miljøgevinster i produksjon og på byggeplass.

– Vi utnytter materialer maksimalt, som betyr minimalt med svinn i produksjon og minimalt med avfall ute på byggeplass. Tid og kostnader på reising av bygg blir vesentlig redusert. Du får også tett bygg raskere, og unngår dermed fukt i konstruksjonen, sier Ståle Sagstuen, som avslutter med å ønske alle håndverkere velkommen til Naglestad bruk for en titt på den nye saga.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *