Stadig mer trelast leveres sertifisert etter standardene PEFC og FSC.(Foto: Optimera)

Sertifisert trelast i alle byggelementer

– Vi kan levere hele produksjoner som er garantert poenggivende i BREEAM-NOR, sier direktør Stene Bergsløkken i Optimera Byggsystemer.

Optimera kan nå levere hele prosjekter, som bygningselementer og konstruksjonspakker, med garanti for at alt er produsert med sertifisert trelast, forteller selskapet i en pressemelding.

Bygg bærekraftig

Uetisk skogsdrift fører til avskoging, utrydding av tresorter og kan ha negative konsekvenser lokalbefolkning og dyreliv. Miljøsertifisering skal bidra til å sikre at trelasten er produsert på en bærekraftig måte. Dette er viktig i forhold til regnskog, men også for skogbruk og trelastproduksjon i vår del av verden.

Fra tidligere av er all trelast som kjøres ut fra Optimera til proffmarkedet fra logistikkanleggene i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen sertifisert i henhold til standardene PEFC og FSC.

Satser videre

– Én viktig driver for dette er BREEAM og oppmerksomheten rundt å bygge bærekraftig og miljøvennlig. Vi kan nå levere hele produksjoner som er garantert poenggivende i BREEAM-NOR, sier direktør Stene Bergsløkken i Optimera Byggsystemer.

 

byggsystemer_final_mg_6135optimera_rgb608x490
Konstruksjonspakker, skreddersydde elementer og takstoler gir en enklere og mer lønnsom byggeprosess, kortere byggetid og bygningen kommer raskere under tak. I produksjonen til Optimera Byggsystemer inngår også fasadeelementer. (Foto: Optimera)

Optimera har tatt mål av seg til at all trelast og plateprodukter rettet mot proffkunder over hele landet skal være sertifisert. Like fullt kan ikke hyller og lastebiler fylles med miljøsertifisert trevirke over natten. Årsaken er at ikke alle land og distrikter har tatt betydningen av sertifisering inn over seg. Derfor er det utfordrende å skaffe nok sertifisert råstoff, skriver Optimera.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *