- Vi ønsker at proffkundene skal ta det som en selvfølge at all trelasten de kjøper er bærekraftig, sier Pål Erichsen, kategorisjef for trelast og plater. Foto Optimera.

Miljøsertifiserer all trelast

All trelast fra Optimeras logistikklagre i Stavanger og Bergen er nå miljøsertifisert.

Miljøsertifiseringen innebærer at trelasten er bærekraftig når det gjelder både natur og lokalbefolkningens interesser. Sertifisert trelast skal blant annet beskytte regnskogen og gir poeng i klassifiseringssystemet BREEAM for miljøvennlige bygg.

Alle lagre sertifiseres

Optimera går i bresjen for miljøsertifisering av trelast i den norske byggevarebransjen. I august 2013 meldte byggevareselskapet at det satser på at all trelast og plateprodukter rettet mot proffkunder over hele landet skal være sertifisert.

Først ute var logistikklagrene i Oslo og Trondheim. Nå er turen kommet til Stavanger og Bergen. Trelasten fra logistikklagrene på Stangeland ved Sandnes og Florvåg på Askøy er miljøsertifisert fra februar.

stangeland_6710_web

Bedre kontroll

– Vi ønsker å gjøre det enkelt å bygge bærekraftig og ikke minst bidra til at det ikke omsettes truet regnskogtømmer i Norge, sier Pål Erichsen, kategorisjef for trelast og plater i Optimera.

Sertifiseringen er gjennomført i henhold til standardene FSC og PEFC. Førstnevnte skal ikke minst bidra til kontroll mot omsetning av tømmer fra truet regnskog. I mange tilfeller følger Optimera et enda strengere, internt innkjøpsregelverk. Uetisk skogdrift fører i dag til avskoging, utrydding av tresorter blant annet i regnskog og negative konsekvenser for dyreliv og lokalbefolkning både sosialt og økonomisk.

– Også i hyllene inne i byggevarehusene våre er det et bredt utvalg av FSC- eller PEFC-merkede produkter. Når ikke alt er sertifisert, skyldes dette at vi sliter med å skaffe nok sertifisert råstoff fra leverandørene. Vi er derfor nødt til å ta dette gradvis og starter ut med logistikklagrene våre, sier Erichsen.

For 2015 anslår Optimera at 3 av 4 prosjekter vil bygges i henhold til BREEAM.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.