Det var en stolt Dag Runar Båtvik som tidligere i september kunne åpne en helt ny fjerde etasje på det eksisterende kontorbygget på Melhus. (Foto: Norgeshus)

Fra permitteringsfrykt til nyansettelser

Med flere nyansettelser, forhandlere og et totalrenovert hovedkontor ser Norgeshus lyst på fremtiden.

Til tross for at Covid 19-pandemien har vært en utfordrende tid for byggenæringen, har boligbyggerkjeden Norgeshus kommet godt ut av det.

Les også: – Heldigvis har vi det travelt

– Nedgangen i boligmarkedet har så klart også vi og våre forhandlere fått føle på, men vi har hele tiden vært fast bestemte på å vinne markedsandeler selv i vanskelige og uforutsigbare perioder, sier administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik.

– Da pandemien slo til, hadde vi allerede en solid ordrereserve ved Hovedkontoret, og gjennom ukentlige innrapporteringer fra våre forhandlere var det også gode tall å se hos mange av dem. Selv om tallene var gode, visste vi at vi måtte ta grep for å sikre vår posisjon i markedet også etter pandemien.

Tydeligere salg og markedsføring

Ved markedsavdelingen ble det lagt planer og strategier for hvordan sikre og opprettholde de allerede gode ordrereservene. Markedsdirektør Benn Asgeir Båtvik kan fortelle at det ble kjørt et stort antall markedskampanjer med ulik vinkling for flere av forhandlerne med svært gode resultater.

– Det er selvfølgelig færre kunder i markedet i nedgangstider, og kampen om dem er da også langt tøffere. Ved at vi la ned mye ressurser i markedsføringsarbeid tidlig i perioden, gjorde at vi fikk det volumet og aktiviteten vi trengte. Vi kjørte også i regi av Norgeshusskolen flere webinarer i salg og markedsføring for våre forhandlere.

Fra permitteringsfrykt til nyansettelser

Signalene som kom, om tøffere tider for boligbransjen, skapte uro blant ansatte, ikke bare i Norgeshus, men i bransjen generelt. Dag Runar Båtvik forteller at en av de høyeste prioriteringene var å holde alle i arbeid, og at permitteringer skulle være absolutt siste utvei.

– Vi var sikre på at ved å formidle et slikt budskap ut til våre ansatte, så ville dette føre til en ytterligere forsterkning av moralen og samholdet vi allerede har i bedriften. Alle skulle holdes i arbeid, men vi måtte alle være innstilt på å jobbe annerledes, noe vi fikk føle på da vi tidlig i perioden stengte ned hele hovedkontoret og alle måtte etablere hjemmekontor.

Tidligere i år ble Norgeshuskjeden kåret til Norges 3. og Europas 25. beste arbeidsplass i regi av Great Place To Work. Da er det grunn til å juble (Foto: Eivinn Taxt)

Jan Tore Tangstad, leder for ingeniør- og arkitektkontoret, så med den økende oppdragsmengden at det var et behov for å ansette flere folk.

– Bare siden mai har vi ved Norgeshus Ingeniør- og arkitektkontor ansatt hele 8 nye medarbeidere for å kunne drifte avdelingen på en effektiv måte, og vi ser allerede nå, at vi vil ha et behov for ytterligere forsterkninger i tiden som kommer.

Rigger seg til for videre vekst

Med en arbeidsstyrke på 74 ansatte kreves det mye plass. Det var derfor en stolt Dag Runar Båtvik som tidligere i september kunne åpne en helt ny fjerde etasje på det eksisterende kontorbygget på Melhus.

Med en kostnadsramme på 30 millioner har alle ansatte nå fått en enda bedre arbeidshverdag med flere møterom, en større og bedre kantine og et eget auditorium for kursvirksomhet. Med de nye lokalene vil de nå være i stand til å huse 100 ansatte.

Norgeshus er med sine 118 forhandlere godt representert over hele landet, og stadig flere slutter seg til.

– Vi er svært fornøyde med at det har kommet tre nye forhandlere inn i kjeden i løpet av pandemiperioden, og dermed styrket vår posisjon ytterligere i markedet. Norgeshus Byggmestrene Knudsen og Askautrud i Moss, Norgeshus Systembygg Rørvik i Rørvik og Norgeshus HEV i Oslo er allerede i gang med sine første Norgeshusprosjekter. Alle disse har levert svært gode tall den siste tiden, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dem i tiden som kommer, avslutter Båtvik.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.