(Foto: Einar Breen)

Koronakrisa har gitt terrasserekord

Siden koronakrisa stengte Norge i mars, har nordmenn snekret terrasser som aldri før.

På tre måneder som er gått fram til 15. juni, solgte Moelven terrassebord som tilsvarer 40 000 terrasser a 30 kvadratmeter. Det er 50 prosent mer enn ved samme tid i fjor og tilsvarer avstanden tur/retur Oslo – Lofoten fire ganger.

Les også: Vi tester skjult innfesting av terrassebord

Ivrige terrassebyggere da landet ble stengt

– Vi har aldri opplevd en terrasseboom som dette. Iveren etter å bygge terrasse gikk til himmels i det Norge stengte ned, sier Bjarne Hønningstad, divisjonssjef hos Moelven Wood. – Vi er fortsatt tidlig i terrassesesongen, og etterspørselen er ekstraordinær. Vi jobber nå på spreng for å ikke gå tomme for varer. Skulle det skje enkelte steder, er forklaringen rett og slett et byggeskred vi vanskelig kunne planlegge for, sier divisjonssjefen i en pressemelding.

Spente på høsten

– Vi gleder oss selvsagt over den store veksten, og at vi har klart å holde hjulene i gang under koronautbruddet. Samtidig vet vi at framtiden i byggebransjen aldri har vært mer usikker, og at en sommer ikke varer evig. Selv om det er plankekjøring akkurat nå, så er vi spente på høsten, sier Hønningstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *