Drammen stasjon Business Center blir ti etasjer høyt og 6.800 m². (Illustrasjon: RIFT)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

– Dette blir Norges tredje høyeste trebygg

Betonmast Buskerud-Vestfold skal nå gå i gang med DBC Drammen Stasjon – et 40 meter høyt kontorbygg i massivtre rett ved Drammenselva.

Rivning av eksisterende bygg pågår og byggestart går rett over sommeren, ifølge en pressemelding.

40 meter og BREEAM Outstanding

– Dette blir Norges tredje høyeste trebygg etter Mjøstårnet og Treet i Bergen. Hele bærekonstruksjonen over bakken blir i massiv- og limtre. Det vil si at bygget blir uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp, sier administrerende direktør Stene Tømmeraas Bergsløkken i Vestaksen Eiendom.

Administrerende direktør Stene T. Bergsløkken kommer fra stillingen som direktør for byggsystemer i Optimera. (Foto: Vestaksen Eiendom)

Bærekonstruksjonen blir i limtre og to heis- og trappekjerner bygges i massivtre forsterket med limtresøyler. Vestaksen inngikk i fjor samspillkontrakt med Betonmast Buskerud-Vestfold om arbeidet og målet er å signere avtale om totalentreprise til høsten.

Drammen får «skyline»

Bygget blir synlig fra alle himmelretninger og vil bli Drammens nye kjente landemerke.

Drammens nye skyline. (Illustrasjon: RIFT)

Betonmast mener at prosjektet er usedvanlig og nytenkende:

– Jeg berømmer Vestaksen som sikter høyt og tør å tenke nytt. I vårt hode skal dette bli Nordens mest bærekraftige bygg. Sammen med de beste konsulentene i Norge på sine fagfelt, bygger vi nå prosjektet digitalt før den fysiske byggingen starter i høst. Med den digitale modellen kan byggherren og leietagerne ta gjennomdiskuterte beslutninger tidlig, noe som medfører bedre kvalitet, HMS og vesentlig lavere totalkostnad, sier daglig leder Eskil Thorkildsen i Betonmast.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *