2020-kullet. (Foto: NHO Handel og Service)

Nye spesialister i fuktteknikk

Fagskolen Oslo og Akershus utdanner fuktteknikere i samarbeid med skadesaneringbransjen i NHO Service og Handel. Nå er 12 nye studenter ferdig med studiene.

Studiet Fuktteknikk har opptak hvert andre år og underveis i studiet møtes man til 12 nettbaserte samlinger over to år.

Les også: Startet gratis fuktteknikk-utdanning

Lar flere spesialisere seg

Det er nå fire år siden første kull startet og totalt er det uteksaminert 35 fuktteknikere. Antall søkere til årets opptak er 32. Utviklingen og gjennomføring av studiet skjer i samarbeid med NHO Service og Handel og bedrifter som bidrar med kompetanse som lærere.

Årets avgangsstudenter fikk som mange andre studenter merke koronakrisen ved at en samling for arbeid med avsluttende prosjektoppgave måtte avlyses og erstattes med digitalt arbeid. Allikevel ble prosjektarbeidet sluttført på en god måte og med meget gode resultater. Spesielt hyggelig var det å kunne gjennomføre prosjektpresentasjonene som planlagt med fysisk frammøte på skolen og at NHO Service og Handel arrangerte en avslutningslunsj.

Tre om Fuktteknikk

– Skadesaneringsbransjen satser på kompetansebygging. Fuktskader er et stort samfunns- og helseproblem som også medfører store kostnader dersom de ikke håndteres forsvarlig. Prosjektlederrollen er avgjørende for kvaliteten i hvert prosjekt og effektiviten i gjennomføringen. Utdannelsen som fagskolespesialist gir økt kompetanse innen begge disse områdene. Bransjen er glad for det gode samarbeidet med Fagskolen Oslo, sier Roar Smedsrud, Frøiland Bygg Skade, valgt leder i Bransjeutvalg Skadesanering i NHO Service og Handel.

– Vi har som selskap satset lenge på målrettet kompetanseutvikling og kommer også til å ha flere studenter med på kull 3. Ved å sørge for å ha deltakere med slike utdannelser, utfordres vår egen praksis og er kompetansedrivende i hele organisasjonen, sier Kai Andersen som er CEO i Polygon Norway.

– Vi har vært engasjert helt fra oppbyggingen av studiet og bidrar også med faglærer. Når vi arbeider med systematisk kompetansebygging i egen organisasjon er fuktteknikerstudiet et viktig sted å utvikle kunnskap og dermed bransjen, uttaler Vegar Kristoffersen som er CEO i Recover Nordic Norge.

Her finner du mer om studiet Fuktteknikk ved Fagskolen Oslo og Akershus

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *