(Foto: Stora Enso)

Bygger barnehage med elementer og ny app

I Norges minste by Kolvereid bygger Woodcon og Kvernmo AS barnehage med elementer og et nytt verktøy: CLT360+ er en digital assistent som forenkler montasjen.

Barnehagen er et av firmaet Woodcons mange treprosjekter, samtidig som det er testområde for det nye verktøyet fra Stora Enso.

Sparer og forenkler

CLT360 + er en smart digital løsning som tar sikte på å gjøre hauger med vått papir på byggeplassen til en saga blott. Ved å sentralisere all informasjon på ett sted og gjøre den lett tilgjengelig i en mobilapp, gjør CLT360 + installasjonen mer organisert og effektiv.

CLT360 + gjør det mulig for team som jobber på byggeplassen å skanne QR-koder for elementer for å se den nøyaktige plasseringen av elementet i en 3D-modell av prosjektet.

(Foto: Woodcon)

– Dette sparer ikke bare tid, men forenkler også prosessen, forklarer Kaarle Rasi, som er produkteier for prosjektet i Stora Enso:

– CLT360 + hjelper elementinstallasjonsteamene med å sjekke umiddelbart hvor hvert CLT- eller LVL-element skal installeres, mens teamet ville ha måttet bære en haug med papirer for å identifisere stedet før.

Fra 3D-modell til ferdig bygg

Teamet på Woodcon har vært involvert i utviklingen av CLT360 + fra den tidligste versjonen, den gang kalt CLT360. Magnus Andersen, prosjektleder i Woodcon, forklarer at ideen om å løse effektivitetspuslespillet på stedet først dukket opp for lenge siden:

– Så vidt jeg kan huske, hadde vi en ide om en app som ville hjelpe forsamlingsgutta til å prestere bedre, raskere og med bedre kontroll. Woodcon slo seg sammen med Stora Enso og den første versjonen av en smart element installasjonsassistent ble født.

(Foto: Stora Enso)

Tømmerelementene til barnehagen ble installert i januar 2020 og teamet brukte CLT360 + for å holde oversikt over prosjektet:

– CLT360 + hjalp oss med å få en oversikt over hvor de forskjellige elementene skulle plasseres, og også for å se hva som er inkludert i hver pakke ved å skanne QR-koden, forklarer Magnus Andersen. Han trekker også frem den forbedrede grafikken og muligheten til å skjule elementer som to funksjoner teamet fant veldig nyttig under prosjektet.

 

 

2 kommentarer til “Bygger barnehage med elementer og ny app

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *