Det skal bygges enda flere studentboliger som disse for familier på Sogn i Oslo. (Foto: Byggmesteren)

Gir penger til 2 000 nye og raske studentboliger

Syv studentsamskipnader og én boligstiftelse får til sammen 726 millioner for å bygge 2 000 nye hybelenheter til studenter.

Med 2 000 nye studentboliger i år vil regjeringen totalt ha bevilget penger til 16 000 studentboliger i perioden 2014 til 2020. Det tilsvarer et årlig snitt på 2 280 studentboliger.

Prioriterer prosjekter som kan bygges raskt

– Et godt og rimelig sted å bo er en forutsetning for å kunne studere. For hver hybel som ferdigstilles, så er det minst én student som får mulighet til å bo i en studentbolig gjennom studietiden sin, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim. Han legger til:

– Dessuten er det positivt med byggeaktivitet i en tid der koronaviruset legger en demper på økonomien.

Det er 17 byggeprosjekter fordelt på syv studentsamskipnader og én stiftelse som får penger. I år søkte studentsamskipnadene om tilskudd til 2 475 hybelenheter. Regjeringen har valgt å prioritere nye og lovende byggeprosjekter som kan iverksettes i løpet av kort tid. Dermed er det 2 000 hybelenheter som får midler i år.

– Studentsamskipnadene har vært flinke til å planlegge nye byggeprosjekter. Det betyr at det ikke vil ta altfor lang tid før de første spadene kan settes i jorda. Det er en god nyhet for studentene, sier Asheim.

Bygges nytt fra øst til vest

Det skal bygges nye studentboliger flere steder i landet. Det prosjektet som mottar det høyeste beløpet ligger i Longyearbyen på Elvesletta. Der gis det tilskudd på 129 960 000 kroner. Studentboliger på Svalbard får nemlig dobbel tilskudd- og kostnadsramme på grunn av særskilte byggeforhold. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus mottar 108 300 000 kroner til sitt prosjekt på Kringsjå, som er det største enkeltprosjektet på fastlandet i år.

– Leiekostnader er ofte den største enkeltkostnaden for studenter. Derfor bygges det nytt fra Porsgrunn, Ålesund og hele veien opp til Svalbard, slik at flere studenter får tilgang til rimelige og gode studentboliger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Se hvilke studentsamskipnader som får midler i denne runden her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *