Jarle Naustvik i Luado og Kristoffer Førde Aarskog i Maxbo har inngått partnerskap om formidling av håndverkere. (Foto: Maxbo)

Maxbo vil også formidle håndverkere

– Mange kunder synes det er vanskelig å finne riktig håndverker, sier Kristoffer Førde Aarskog i Maxbo. Nå skal byggevarekjeden hjelpe kundene sine å lettere finne håndverkere med appen Luado.

Luado er både en nettside og en app hvor man kan få hjelp til forskjellige småjobber. Tilbudet av håndverkertjenester i Luado er blitt styrket for å gi Maxbo-kundene den hjelpen de ønsker, og Luado skal promoteres via maxbo.no og i varehusene.

Les også: Byggmakker gleder seg til 2020

Færre gjør jobben selv

Maxbo har en dreining i salget, der flere privatpersoner får proffene til å gjøre jobben.

– Stadig flere ønsker hjelp til oppussingen hjemme, enten det er å male, legge gulv eller sette opp et nytt kjøkken. Gjennom Luado-samarbeidet hjelper vi kundene våre med alle sine prosjekter. Her finner man nå både de såkalte fikserne, som er nevenyttige privatpersoner uten fagbrev, og de profesjonelle håndverkerne, sier Kristoffer Førde Aarskog, sjef for tjenestesalg i Løvenskiold Handel, som eier Maxbo-kjeden.

– Maxbo har produktene man trenger, og nå kan folk få hjelp til å fullføre prosjektet. Det skal ikke lenger stå halvferdig eller være ugjort fordi folk ikke har tid, sier Førde Aarskog.

Tall fra Prognosesenteret viser at stadig færre nordmenn gjør oppussingen selv, og heller kjøper seg hjelp. 44 prosent av de som pusset opp inne gjorde alt selv i 2018, ned fra 54 prosent i 2016. For utvendig oppgradering gjorde 38 prosent alt selv i 2018, ned fra 47 prosent i 2016, viser tallene fra Prognosesenteret.

Lettere med omtale og poeng

– I appen velger du hva du trenger hjelp til. Det kan for eksempel være en malejobb eller snekkerarbeid. Så får du opp ledig kapasitet i ditt område, før du velger hvem som skal hjelpe deg med å få jobben gjort. Vi tror kundene våre vil få stor glede av samarbeidet, sier Kristoffer Førde Aarskog.

Alle oppdrag som utføres får en omtale og en rating, slik at det skal bli enklere å finne den beste håndverkeren til arbeidet. Jobben betales i Luado-appen, og er forsikret gjennom If Skadeforsikring. Tjenesten er utviklet i tett dialog med blant annet Skattetaten og LO.

Øker samarbeidet

Luado har til nå nærmere 5000 utførte oppdrag innen praktiske boligtjenester i Stor-Oslo, og etterspørselen etter tjenester fra Luado tidoblet seg fra fjorårets første til siste måned. Nå utvider Luado nedslagsfeltet til Bergen, Trondheim og Stavanger, og i løpet av våren til Sørlandet og større deler av Østlandet.

– Gjennom samarbeidet med Maxbo økes vår distribusjonskraft betydelig og vi vil nå ut til enda flere kunder som trenge hjelp med sine små og store prosjekter, sier Jarle Naustvik, daglig leder og medgründer i selskapet.

Kristoffer Førde Aarskog i Løvenskiold startet med et lite pilotprosjekt i to varehus for å teste appen og samarbeidet. I dag er Luado tilgjengelig i varehusene Vækerø, Alna, Hvam, Sinsen, Holmen og Nittedal.

– Vi har svært gode erfaringer så langt, og ser fram til å tilby tjenesten i flere varehus nå og i året som kommer, sier Førde Aarskog.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *