Arbeidsbuksen for gravide lanseres i Norge 12. februar 2020. (Foto: Blåkläder)

Arbeidsbukse for gravide

Blåkläder lanserer et praktisk plagg for kvinner i bygg- og håndverkerbransjen som venter barn.

Nå håper Blåkläder å bidra til å forbedre forutsetningene for alle gravide i bransjen, under mottoet: Let’s change it!

Interesse over all forventning

Da Blåkläder i begynnelsen av 2019 annonserte at de ville utvikle en arbeidsbukse for gravide i samarbeid med gravide kvinner, overgikk både interessen og engasjementet all forventning. Over 2500 gravide kvinner i håndverkerbransjen søkte om å bli testpilot for det nye produktet.

Denne interessen viser ikke bare at behovet for en slik arbeidsbukse i markedet er stort – det viser også at kvinnene i bransjen er en svært engasjert målgruppe som man virkelig bør regne med i fremtiden.

Arbeidsbuksen for gravide lanseres i Norge 12. februar 2020. (Foto: Blåkläder)

– En arbeidsbukse for gravide skal passe en kropp som er i endring, hvilket er en utfordring når man ikke er villig til å gå på kompromiss med passform og kvalitet. Vi ønsket å tilby en bukse som virkelig er skreddersydd for målgruppen, og derfor har tilbakemeldinger vi mottok fra testpilotene vært uvurderlig, sier produktutvikler Rose-Marie Näsström i Blåkläder.

Testpiloter – en del av utviklingen

Elin Fagerlind jobber som elektriker, og var en av de utvalgte testpilotene som testet arbeidsbuksen for gravide. Hun har gjennom flere år fulgt med på debatten rundt behovet for arbeidsbukser for gravide gjennom Facebook-gruppen ELqvinnorna. Her diskuterte man diverse mulige spesialløsninger for voksende mager. Når Elin fikk mulighet til å teste og evaluere arbeidsbuksen for gravide, var hun ikke i tvil om at hun ønsket å bidra.

– Desto flere hindre som overkommes for kvinner i bransjen, jo bedre er det. Jeg bidro med flere konkrete utbedringsforslag som Blåkläder nå har implementert. Det er selvfølgelig gøy at de lyttet til mine innspill og virkelig gjør dette ordentlig, sier Elin Fagerlind.

Ved lansering kommer arbeidsbuksen for gravide i to modeller: varselsbukse og servicebukse.

Buksene har nøytralt design og er i komplett stretchmateriale.

De kommer i fem ulike størrelser, XS–XL, og har en forlengingsfunksjon for å passe kvinner med lengre ben.

Arbeidsbuksen for gravide lanseres i Norge 12. februar 2020.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *