Tidligere hovedeier i Graphisoft Norge, Halvor Sandbu, blir konsernsjef i den nye gruppen. (Foto: BIM Equity)

Evolver kjøper seg opp i åpen BIM

Evolver etablerer nordisk kraftsenter for digitalisering av byggebransjen ved å kjøpe Graphisoft Norge, Nolliplan og M.A.D.

16. januar kjøpte Evolver Fund I, gjennom tre parallelle transaksjoner aksjemajoriteten i Graphisoft Norge (Arktis AS, Norge), Nolliplan AB (Sverige) og M.A.D. Oy (Finland).

Kjøper markedslederne

Bedriftene er spesialiserte leverandører av verktøy og løsninger for digitalisering av byggebransjen basert på såkalt openBIM. Selskapene har markedsledende posisjoner i sine respektive markeder og er eksklusive forhandlere av softwaren ARCHICAD i Norge, Sverige og Finland.

Den nye gruppen omsetter for cirka 16 millioner euro. Ledelsen og de tidligere hovedeierne vil fortsette som aksjonærer og leder selskapene videre i sine respektive markeder, skriver Evolver Fund i pressemeldingen.

Transaksjonen samler en gruppe bedrifter med ganske lik produktportefølje, bred kompetanse og solid geografisk tilstedeværelse som gir konsernet muligheten til å levere unike kundefordeler, samtidig som man sikrer posisjonen som Nordens ledende kunnskapssenter innen digitaliseringsløsninger basert på openBIM.

Med sin markedsposisjon blir gruppen en enda mer interessant partner for både eksisterende og nye kunder såvel som programvareleverandører. Selskapene fortsetter å operere under sine eksisterende navn. Konsernets hovedkontor vil bli i Helsinki.

Skal stå sterkere sammen

Tidligere hovedeier i Graphisoft Norge, Halvor Sandbu, tiltrer stillingen som konsernsjef og kommenterer transaksjonen på følgende måte:

– Sammen skal vi være en sterkere aktør enn vi har vært individuelt. Sammenslåingen gir oss muligheten til å dra nytte av hverandres kompetanse og ressurser for å spisse våre leveranser og betjene kundene våre på en enda bedre måte i hvert marked. Samtidig kan vi realisere synergier og bli mer effektive. I Evolver har vi en aktiv og støttende hovedeier. Sammen fortsetter vi å utvikle selskapet i henhold til en felles plan. Jeg og mine kolleger gleder oss til å fortsette å hjelpe våre kunder å realisere de mange mulighetene som digitaliseringen av byggebransjen åpner for, uttaler Sandbu.

– Det är med stor tillfredsställelse vi gör den här affären. Digitaliseringen inom byggnadsindustrin har framtiden för sig och är viktig inte bara för bolagets kunder utan också ur ett samhällsperspektiv. Potentialen att effektivisera arbetsflöden och öka produktiviteten är enorm. Den marknadsposition vi nu får gör oss till en naturlig samarbetspartner för både kunder och mjukvarubolag och skapar goda förutsättningar för tillväxt. Vi ser fram emot att stötta ledningen på alla sätt vi kan i den resan, sier Erik Flodin, partner i Evolver Equity og det nye konsernets styreleder.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *