Planleggere må ha unge i tankene

− Vi ønsker at alle barn og unge skal vokse opp i sikre, sunne og stimulerende omgivelser, uansett hvor i landet de bor, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. (Foto: Nærings- og fiskeridepartementet)

Kommunalministeren gir nå ut en ny veileder som viser fylkeskommuner og kommuner hvordan de bruke planlegging for å ivareta barn og unge.

Veilederen Barn og unges interesser i plan og byggesak skal være et konkret hjelpemiddel for å sikre barn og unge interesser. Temaveilederen viser hvor viktig flerfaglig samarbeid og medvirkning fra barn og unge er, og hvordan planlegging kan brukes for å ivareta barn og unge når by-, bo- og oppvekstmiljø utvikles og endres.

− Mange kommuner og fylkeskommuner gjør en god jobb i dag, men fra flere hold har departementet fått høre at barn ikke blir høyt nok prioritert i planprosesser og at dette kan føre til færre, mørkere og ofte små oppvekstmiljø, som ikke egner seg for lek, sier Mæland i pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *