BMI AeroDek Tradition Plus er en av produktene med 40 års garanti.

Nytt navn står imot taklekkasjer

Kjente ståltakpanner får nytt navn og lengre garanti og er BMIs svar på en stor økning i vannlekkasjer gjennom tak.

På ti år er antall taklekkasjer nær doblet, fra vel 19 000 i 2008-09 til nesten 37 000 i 2018-19, ifølge tall fra Finansnæringen. BMI (tidligere Zanda, Monier og Icopal) vil møte den utviklingen med ståltakpanner av kjent kvalitet, men med det nye navnet BMI AeroDek.

– BMI AeroDek er testet og utviklet for å stå imot et barskt og vått klima, og er markedets mest fleksible system for dem som ønsker tette og pene tak i værutsatte områder, hevder Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI i en pressemelding.

 

 

Andreas Fritzsønn er administrerende direktør i BMI Group.

Kombinasjon som beskytter

I over 40 år har BMI produsert ståltakpanner på lisens. Ståltakpanner fra BMI dekker allerede tusenvis av norske hustak. Fra årsskiftet får takproduktet navnet BMI AeroDek.

Ståltakpannene finnes i ulike design og prisklasser. Fellestrekket er at de benytter en egenutviklet kombinasjon av galvanisering og akrylbelegg/pulverlakk for å beskytte stålet fra korrosjon i flere generasjoner.

– Vi har lenge ønsket mer kontroll i forbedringen og videreutviklingen av ståltakpannene, spesielt i et klima som stadig blir våtere. Det får vi med et egeneid produkt som BMI AeroDek, sier Fritzsønn.

 

40 års garanti

– Vi er svært stolte av å presentere to produkter med 40 års garanti. Det er en av markedets beste garantiordninger, hevder Fritzsønn.

Garantien gjelder produktene AeroDek Tradition Pluss og AeroDek Robust Pluss, og den gjelder for produkt og arbeid i de første 15 åra, og for produktet i de neste 25 åra.

– Dekker garantien også avflassing og falming?

– Om mer enn fem prosent av fargen flasser av i flak, byttes produktet ut, mens falmet farge vil være en del av tidens tann.  Vårt belegg vil ha god fargebestandighet og tåle naturlig slitasje bedre enn andre, hevder Fritzsønn.

En kommentar til “Nytt navn står imot taklekkasjer

  1. STYR UNNA alt som har med Zanda takstein å gjør! Er du uheldig og får av en «problem batch» så står du på egne ben, alt som har med garanti å gjør tar de full avstand fra og trenerer saken til du gir opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *