Solcellepanelene på taket skal gi strøm til bilen som kan føres tilbake i perioder med høye priser på nettstrøm.

Solcellestrøm fra hus til bil og tilbake

Bilprodusenten Mitsubishi har nå startet salg av solcellesystemer som både kan brukes til å lade bilen og føre strøm fra bilen til boligen.

Salg av solcellepakka ble startet i Japan i begynnelsen av oktober, og skal etter planen lanseres verden rundt. Den kalles «Dendo drive house». Dendo er det japanske ordet for elektrisk.

 

Utstyr og montering

Solcellepakka inneholder det som trengs av solcellepaneler, lader og utstyr til billading og overførsel fra bil til batteri i boliger. Mitsubishi har planer om å levere alt, så nær som batteriet som må installeres i boligene. Til og med installasjonen skal man etter planen kunne kjøpe hos bilforhandleren i framtida.

 

Bærekraftig elektrisitet

I en pressemelding forklarer Mitsubishi Motors denne nyskapningen med at de arbeider for en mer bærekraftig framtid ved elektrifisering av bilen og at det nå kan skje «i et samarbeid med boligen». Denne løsningen gir merverdi og energiløsninger enten du kjører bilen eller den står parkert som en sømløst integrert del av hjemmet, heter det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *