En etterlengtet støtteordning fra Enova er nå på plass (foto: Norsk elbilforening).

Nå kan du få støtte til kjøp av elvarebil

Du eller bedriften din kan få opptil 50 000 kr i støtte til kjøp av nye elvarebiler og 5 000 kr til en tilhørende lader. Men du må søke før du kjøper!

Enova-støtteordningen ble lansert 27. august og gis gjennom Enova for å kutte klimagassutslipp i næringstransporten. Hittil i år utgjør elektriske varebiler kun 5 prosent av nybilsalget av varebiler, mot 44 prosent i personbilmarkedet.

Les også: Enova vil støtte innkjøp av elvarebil

Støtte til bil og lader

Bedrifter og enkeltpersoner kan få støtte til kjøp av nye elvarebiler og tilhørende lader. Kjøretøyet må være en hel-elektrisk varebil klasse 2 med tillatt totalvekt under 4250 kg. Støttetilbudet gjelder kun ved førstegangsregistrering av bilen. Støttetilbudet har standardsatser basert på bilens motorytelse:

Elektriske varebiler er billigere i drift enn fossilbiler, men koster mer å kjøpe. Engangsavgiften på varebiler er lav, og momsfritaket, som har gjort elbiler populære hos privatpersoner, fungerer dessuten ikke som et incentiv for bedriftsmarkedet. Derfor er det behov andre grep for varebiler. Til nå har utvalget av elvarebiler også vært begrenset, men dette er i ferd med å endre seg. Flere store flåteaktører, som Posten, har derfor startet satsingen på elvarebiler.

Enova gir nå inntil 50 000 kroner,- i støtte basert på bilens motorytelse, og 5000 kroner,- for lader. Med denne støtteordningen ønsker Enova å sette fart på elektrifiseringen av varebilmarkedet.

– Støtteordningen er etterlengtet, og helt nødvendig for at vi skal nå Stortingets mål om at det kun skal selges nullutslippsbiler fra 2025. Norge er verdensmester på elbil, det må også omfatte varebiler, sier Christina Bu.

Støttesatsene

For å kvalifisere til støtte, må man huske å søke før man kjøper elvarebil.

For å få støtte må kjøretøyet være en hel-elektrisk varebil klasse 2 med tillatt totalvekt under 4250 kg, og gjelder kun ved førstegangsregistering av bilen.

Støttetilbudet har standardsatser basert på bilens motorytelse:

De fullstendige kriteriene for støtteprogrammet finner du på Enovas nettsider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *