I slutten av mai protesterte et par hundre bransjefolk protesterte mot sein saksgang foran kommunehuset.

Byggenæringen i Færder får drahjelp av Siv

Finansminister og partileder Siv Jensen mener byggenæringen i Færder kommune i Vestfold har et fornuftig forslag som kan få ny bevegelse i byggesaksbehandlingen i kommunen.

Før sommeren markerte en mannsterk byggenæring at den har oppdragstørke fordi byggesaksbehandlingen går så tregt. Private vegrer seg mot å søke om oppgraderinger eller tilbygg på hus og hytter fordi kommunens strenge kontrollregime kan gi dem problemer med tidligere godkjente byggesaker.

Les også: Færder får bransjens hjelp med å løse byggesaksfloker

Før og etter bygningskontrollen

For å komme videre, foreslår næringen nå at kommunen setter en strek over de eldste sakene, de fra før den nye plan- og bygningsloven kom i 1997. Det begrunnes med at kommunen før den tid hadde bygningskontroll, mens kontrollansvaret etter 1997 er lagt på bransjen.

Ifølge lokalavisa Tønsbergs Blad, mener partileder og finansminister Siv Jensen (Frp) at forslaget virker å være en god idé som hun vil bringe videre til kommunalministeren. Hun hørte forslaget da hun fredag møtte partifeller og byggenæringen i Færder, men understreket at selv om hun kunne ønske det, har hun ikke myndighet til å si at det må bli sånn.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *