(Illustrasjonsfoto: Huseierne)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

De fleste vil energieffektivisere, men vet ikke hvordan

Et flertall av huseiere i landet ønsker seg en mer energieffektiv bolig og vil gjerne bidra til mindre miljøbelastning, viser en ny undersøkelse.

– Det står altså ikke på engasjementet, men det er noen barrierer på veien, konstaterer Huseierne i en pressemelding. Opinion har foretatt en undersøkelse blant Huseiernes medlemmer og befolkningen for øvrig som viser den gode viljen: 85 prosent av huseiere sier de ønsker seg en mer energieffektiv bolig, og 81 prosent vil gjerne bidra til mindre miljøbelastning.

Regningen blir like stor, uansett

Undersøkelsen viser imidlertid at 72 prosent av de spurte er skeptiske til nytten ved energieffektivisering. De mener nettselskapene vil fakturere dem like mye på andre måter.
– Det vitner om at nettselskapene har en lang vei å gå for å vinne forbrukernes tillit. Vi har lenge fått mange spørsmål rundt avanserte målesystemer, AMS, og det er tydelig at nettselskapene kunne gjort en mye bedre jobb med å formidle til boligeierne hvilke muligheter som ligger her, sier Linda Ørstavik Öberg, energipolitisk rådgiver i Huseierne.
– Foreløpig ser forbrukere flest bare kostnaden. Hvis vi vil at de skal være bevisst på eget strømforbruk og balansere effektbruken, så må de få veiledning, mener hun.

Lettere tilgjengelig informasjon

– Vi er sikre på at boligeieres interesse for å gjennomføre energitiltak selv kommer til å vokse, men det er et uoversiktlig og vanskelig marked å forholde seg til, sier Öberg i pressemeldingen.
Huseierne arbeider derfor sammen med nasjonale og internasjonale prosjektpartnere for å lage en portal med informasjon og tilbud som skal gjøre det enklere og billigere å velge miljøvennlige og energieffektive løsninger til boliger.
Dette skal redusere barrierene for at boligeiere investerer i kostnadseffektive og fremtidsrettede tiltak for å redusere sitt eget energiforbruk, samt senke belastningen på distribusjonsnettet for strøm, heter det i pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *