Kjededirektør Trond Lie lanserer «Move» som skal bli kjedens ungdomspanel.

Systemhus inviterer unge i boligpanel

Boligkjeden Systemhus etablerer et ungdomspanel for å få svar på hvordan dagens unge vil bo når de blir voksne.

– Vi vet ikke om de unge vil leie eller eie når de skal inn i boligmarkedet. Om de vil bo i Air BNB-løsninger eller kanskje som vi gjør i dag, forklarer kjededirektør Trond Lie i Systemhus Norge. På kjedens kongress fredag lanserte han nyheten om «Move», ungdomspanelet som skal settes sammen til høsten. Panelet får ett års tid på seg til å utarbeide en rapport – i videoformat, selvsagt – om hva som opptar ungdom i dag.

Les også: Økonomi og etisk innleie på Systemhus´ kongress

De unge etablererne på den ene sida og de godt voksne som skal nedskalere til mindre enheter på den andre, er viktige satsingsområder for alle i boligsektoren, fastslår han.

Unge må også forstå bransjen

– Vi vil vite mer om hvordan de unge tenker og hva de ønsker seg framover. Foruten å få noen svar på hvordan de tror de vil bo, håper vi også de vil hjelpe oss til å kommunisere med de unge som vi i dag har liten kontakt med. Kanskje kan deltakerne få et bedre inntrykk av hva bransjen vår er, og dermed bli en medhjelper til framtidig rekruttering. Altfor mange unge velger i dag bort bransjen vår, mener kjededirektøren.

Ungdomspanelet skal settes sammen med et så bredt spekter av unge som mulig. Boligkjeden inviterer til utvelgelse med egen audition til høsten

– Vi ønsker oss både teknologinerden, odelsgutten og den miljøengasjerte for å nevne noen ytterpunkter, forteller Lie.

 

Stor styrke

I åpningstalen på kongressen i Kristiansand, minnet for øvrig kjededirektøren om at kjeden har mye å feire. Ikke bare var den den største boligbyggeren i 2018 etter OBOS og Block Watne. Den solgte nesten 1 500 nye boliger, som representerer fem prosent av alle nye boliger i Norge, og har en ordrereserve på 4,5 milliarder kroner.

– Vi står foran mange viktige valg framover, og gjør vi de rette valgene, er åpne for endringer, deltar i utviklingen og er villige til å dele kunnskap med andre, styrker vi hverandre og vi styrker kjeden, appellerte Trond Lie.

Arne Martin Høstfet og Bjørn Grasdal som representerer NorDan og Glava, to av gullsponsorene til innsamlingsaksjonen, lovte å stille til start på turen, selv om de begge er blitt litt skeptiske etterhvert som turen nærmer seg.

Sykler for barnekreftforeningen

I åpningsprogrammet ble også kjedens store innsamlingsaksjon for Barnekreftforeningen presentert. En stor kontingent av medlemmer, ansatte og leverandører legger i vei på sykkel på strekningen Oslo-Paris i august. Medlemmer og leverandører oppfordres til å være med på turen og støtte den på annet vis. Målet er å samle inn en million kroner, men det er ikke satt noe tak på innsamlingsbeløpet, forsikret kampanjeledelsen. De er allerede halvveis til målet på en million.

Elisabeth Jelstad, Per Olav Børresen og Line Nordholm Karlstad i kampanjeledelsen oppfordrer flere til å bli med som deltakere eller støttespillere.

Team Rynkeby har i flere år hatt suksess med en slik form for innsamlingsaksjon. Den støtter kreftforskning og har deltakere fra flere nordiske land. Deres innsamlingsaksjon og sykkeltur går i juni hvert år.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *