Kjededirektør Trond Lie og Systemhus Norge har 250 med på kongress i Kristiansand i helga.

Økonomi og etisk innleie på Systemhus´ kongress

Etisk innleie, økonomi og effektivisering i bedriften er sentrale emner når boligkjeden Systemhus samles til kongress i Kristiansand i helga.

Kongressen åpner med faglige seminarer allerede torsdag ettermiddag, og fortsetter med foredrag og leverandørmesse fredag og lørdag.

«Velg din fremtid» er tema for kongressen som samler 250 medlemmer, leverandører og ledsagere.

 

Bedre lønnsomheten

– Bransjen står foran viktige retningsvalg som handler om lønnsomhet og effektivitet, forklarer kjededirektør Trond Lie i Systemhus Norge.

– Vi må få et taktskifte i byggeprosessen og jobbe på en annen måte så bedriftene kan sikre økonomien bedre enn de gjør i dag. Selv i gode år som i 2017, var bransjens resultatgrad under fem prosent. Det er for lite til å bygge egenkapital til å møte vanskeligere år. Det er noe av det vi er opptatt av i kjeden og som vi kommer til å belyse ytterligere, lover han.

 

Første hus med egne elementer

Prosjektboliger som bygges med elementer, er ett av tiltakene for å effektivisere byggeprosessen som Lie vil trekke fram. Systemhusforhandleren Kanstad Trelast er i gang med å bygge de første av denne typen boliger med elementer fra kjedens egen fabrikk. For øvrig driver kjeden og medlemmene forbedringsarbeid etter Lean-metoden. På kongressen får også Mestergruppens satsing på å utvikle digitale verktøy stor oppmerksomhet, opplyser Lie.

Les også Sammen om effektive boliger

Etisk innleie

– Nye kontrakter for etisk innleie, er et annet viktig område for våre medlemsbedrifter. Mange medlemmer er store og har problemer med å rekruttere fagfolk og har derfor måttet ty til innleie fra bemanningsbyråer, forklarer kjededirektøren.

– I samarbeid med Per Jæger i Boligprodusentenes Forening har vi forhandlet fram en kontrakt med et bemanningsbyrå som blir presentert på kongressen. Den inneholder krav til blant annet stillingsprosent og tariffavtale. Vi blir de første som kan ta dem i bruk, legger han til .

 

Feirer med måte

Systemhus ble i fjor den største av boligbyggerne etter de sammenslåtte OBOS og Block Watne.

– Vi skal selvsagt feire, men det blir ikke det viktigste. Det er mer om å gjøre å være best for kunder og medlemmer, enn å være størst, sier kjededirektøren.

Kjeden har fortsatt den gode utviklingen fra i fjor og har nå 120 medlemmer etter at 10 nye har kommet til i første halvår i år.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *