Leder for produktutvikling Eivind Olsen med Jackon Thermomur 350HD. (Foto: Jackon)

Thermomur med 20 cm betongkjerne

– Vi er stolte av nye Thermomur 350HD som er spesielt utviklet for vegger under terreng med høyere tilbakefylling, sier Eivind Olsen i Jackon.

– Jackon Thermomur er blitt testet og videreutviklet gjennom 35 år. De siste årene har vi presentert flere ulike serier i det unike byggesystemet, sier Olsen.

Forsterker byggesystemet

Eivind Olsen er leder for produktutvikling hos isolasjonseksperten Jackon AS. Han forteller at Jackon samarbeider tett med den profesjonelle brukeren og i tråd med endringer i byggeforskriftene når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes.

– Jackon har gjennom mange år produsert Thermomur  i ulike serier, i fjor økte antallet til 6, og nå teller vi 7 – alle tilpasset sitt bruksområde og ulike tekniske byggeforskrifter. Alle de 7 Thermomur -seriene kan kombineres sømløst med hverandre og med Jackon Ringmur. Den nye serien er en forsterkning av byggesystemet og har fullt sortiment som inkluderer f.eks. utvendig og innvendige hjørner, toppblokk og halvblokk, samt radonblokker, forklarer Olsen.

Høyere tilbakefylling og lengre spenn

Med 200 mm homogen betongkjerne, tillater den høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger – derav navnet “Heavy Duty”. Med 150 mm isolasjon er konstruksjonen godkjent som «minimumsvegg», men oppnår U-verdi på 0,18 ved 2 meter tilbakefylling.

350HD Standardblokk Snitt med mål.

Den brede, massive betongkjernen på 200 mm tåler både høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger. Samtidig sørger den også for at lydegenskapene er betraktelig forbedret, sier utviklingssjefen.

Jackon Thermomur 350HD standard rett (forside) fri.

– Den brede betongkjernen tillater god overdekning av armeringen og dermed bedre egenskaper mot korrosjon. Thermomur 350HD kan også benyttes som “kroneblokk” på Thermomur 350 og Thermomur 350 Super dersom man trenger bred betongflate ved skjøting av hulldekker, forklarer Olsen.

Fakta: Jackon Thermomur 350HD

  • 150 mm isolasjon, 200 mm betongkjerne
  • U-verdi 0,22: Godkjent som “minimumsvegg”
  • U-verdi 0,18 ved tilbakefylling på 2 meter
  • Tillater høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger
  • Velegnet som bakvegg i Thermomur 350-kjeller
  • Fullt sortiment: Innvendig og utvendig hjørne, halvblokk, toppblokk og bjelkelagsblokk samt radonblokker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *