Tømrer og opplæringskonsulent Mille Johnsen. (Foto: Byggmesteren)

Byggmesterforbundet 100 år: Få flere jenter på banen

– Jeg synes det er viktig at Byggmesterforbundet også inviterer yngre tømrere til å tale, sier Mille Johnsen om sitt foredrag på jubileumskonferansen 23. mai.

Neste torsdag skal tømrer Mille Johnsen holde foredrag på Byggmesterforbundets jubileumskonferanse i Oslo.

Les også: – Tømrerfaget trenger flere jenter – og gutter

Taler ofte for tømrerfaget

Her skal hun presentere KIT – Kvinner i tømrerfaget for byggmesterne og byggebransjen.

– Jeg skal fortelle hva bedriftene kan gjøre for at vi skal få flere medlemmer av nettverket. Jeg grubler på hvordan jeg skal få overbevist flest mulig slik at de får sine jenter til å melde seg inn, sier Johnsen til Byggmesteren.

Talen er på vei.

– Nå sitter jeg og sjekker at jeg har fått med meg alt som med. Det blir mitt første foredrag for voksne mennesker. Jeg har jo snakket mye om tømrerfaget ute på ungdomsskolene, men dette er noe annet, sier Johnsen.

Skoleforedraget handler om tømrerfagets muligheter. På konferansen skal Johnsen forklare hvorfor nettverket KIT er viktig for rekrutteringen av flinke jenter til tømrerfaget.

– Vi trenger nettverk og noen å snakke med når vi selv lurer på noe. Det savnet jeg selv da jeg jobbet og nå ser jeg at noen av medlemmene har nytte av å utveksle erfaringer med hverandre, forklarer Johnsen.

Nå ut til de beste ungdommene

Hun synes det er bra at Byggmesterforbundet inviterer yngre tømrere opp på talerstolen.

– Det er det vi og tømrerfaget trenger. Jeg vil få fram at mangelen på utførende nå er blitt så stor at byggebransjen ikke lenger har råd til å lene seg tilbake og vente på at de beste gutta melder seg.
Minst halvparten av de beste er jenter. Skal bransjen rekruttere flere og beste, må de plukke både gutter og jenter, sier Johnsen.

Johnsen håper mange av byggmesterne vil høre godt etter på det hun sier

– Målet mitt er å få litt positiv oppmerksomhet rundt KIT. Jentene i nettverket synes det er bra at jeg skal snakke for dem på jubileumskonferansen, avslutter tømrer og opplæringskonsulent Mille Johnsen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *