Teknologien hjelper til økonomisk kjøring

Nå introduserer Ford en ny teknologi for nyttekjøretøy som hjelper sjåføren å kjøre mer økonomisk.

EcoGuide gir føreren informasjon så han unngår unødvendig nedbremsing, selv når han ikke ser hindringer i veibanen.

– Alle har opplevd en kraftig nedbremsing når en sving er litt skarpere enn antatt, etterfulgt av en akselerasjon for å komme opp i hastighet igjen. Med Fords EcoGuide får du hjelp til å unngå denne typen nedbremsinger. Det sparer deg både for stress og drivstoff, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Teknologien bruker nyttekjøretøyets satellittnavigasjon for å forutse situasjoner og gir føreren tips for å takle disse på en mest mulig drivstoffeffektiv måte. Kjøremønsteret analyseres, og i instrumentpanelet får man gode råd for å kjøre billigst mulig.

Ford mener denne teknologien kan spare 12 prosent av drivstofforbruket. Fra sommeren i år introduseres EcoGuide på nye 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *