Slik tenker planleggerne seg at den nye bydelen på Sørumsand vil se ut. (Illustrasjon: Bonum)

Tre boligutviklere bygger bydel i Sørum

De tre boligutviklerne Bolig Partner, Bonum og Hellvik Hus går sammen om å bygge en ny bydel på Sørumsand i Akershus.

I prosjektet Sørumsvingen planlegger de 600 boliger i en blanding av leiligheter i blokk og småhus. Salgsverdien for prosjektet anslås til 2 – 2,5 milliarder krone, forteller Bolig Partner i en pressemelding.

 

Rekkehus med hageflekk

– Mange ønsker seg rekkehus eller enebolig med en liten hageflekk, da må de ofte ut av sentrum av de største byene. Det gjør områder som Sørumsand ettertraktet, sier Knut Moe, prosjektdirektør i Bolig Partner.
Salgsstart for første byggetrinn er i månedsskiftet mars-april.

 

Skaper vekst for kommunen

Når hele feltet er bygd ut vil det tilføre kommunen 1.200 – 1.500 nye innbyggere. Ordføreren i Sørum gleder seg over veksten:

–  Sørumsand er utpekt som knutepunkt for videre utvikling på Romerike. Vi ønsker å ta vår del av befolkningsveksten, fordi det legger til rette for mer aktivitet, mer næring, mer kultur og enda sterkere behov for bedre kollektivdekning i området. At utbyggere velger å satse på Sørumsand er gledelig, sier ordfører i Sørum kommune, Marianne Grimstad Hansen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *