En stor dag for norsk treindustri! (Foto: Nina Rundsveen / Moelven)

Åpnet verdens høyeste trehus

Det 85,4 meter høye Mjøstårnet med hotell, en restaurant, leiligheter og kontorer står nå ferdig.

Fredag 1. mars ble Mjøstårnet åpnet for publikum og hotellet tatt i bruk, snaue to år etter at første spadetak ble tatt ved mjøskanten i Brumunddal.

Les også: Monteringsstart av Mjøstårnet og Slik bygges Mjøstårnet

Har flyttet grensene for trebruk

– Mjøstårnet har flyttet grenser for hva som er mulig å bygge i tre, slik Moelven tidligere har gjort med OL-hallene til 94-lekene, trebruer og vår forrige verdensrekord med «Treet» i Bergen. Dette bygget setter en ny standard for hvordan vi kan bygge høyt med tre, og dette har blitt lagt merke til verden over – slik verdensrekorder gjerne blir, sier en stolt Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.

Abrahamsen har ledet oppføringen av Mjøstårnet. (Foto: Nina Rundsveen / Moelven)

De sju øverste etasjene i høyhuset består av leiligheter, mens de fire under er hotelletasjer. De nederste etasjene består av kontorer, mens den utvidede førsteetasjen består av restaurant og et svømmeanlegg.

(Foto: Nina Rundsveen / Moelven)

Plassert rett ved Mjøsa, og med E6 på den andre siden, er verdens høyeste trehus allerede et landemerke i Innlandet.

Her kan du se Moelvens siste kortfilm om oppføringen av Mjøstårnet:

Med sine 85,4 meter over bakken har Mjøstårnet tatt rekorden som verdens høyeste trehus, og det nye bygget er også både kortreist og klimasmart. Skogen tar opp karbondioksid og lagrer det, og når vi bygger i tre blir klimagassene bevart i treverket.

Moelven Limtre, som holder til i Moelv, har hatt ansvaret for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen i Mjøstårnet. AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør. Bygget er designet av Voll Arkitekter.

Et synlig bevis på mulighetene

For Moelven er bygget på 18 etasjer også et innlegg i debatten om en grønnere og fornybar framtid:

– Vi ønsker å bidra til en bærekraftig framtid i tre. Moelven forvalter en fornybar naturressurs, og for hver tre som blir hogd, så plantes det minst to nye trær. For Moelven er Mjøstårnet nok et synlig bevis på hva som er mulig å få til i tre, og vi tror dette bygget kan inspirere flere til å velge klimasmarte løsninger framover, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier.

(Foto: Nina Rundsveen / Moelven)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *