Slanke porebetong-elementer består branntest

Hebel brannveggselementer i tynnere format har bestått branntesten EI-M 180 med noen av de høyeste kravene til brannprestasjon i norsk byggevirksomhet.

– Elementene er 200 mm tykke og gir et helt unikt resultat, sier daglig leder Thom-Erik Pape i Xella som står bak Hebel i en pressemelding. Han mener dette vil spare byggebransjen for mye fordi det går an å bruke samme type produkt i alle brannvegger i bygget.

Står mot brann og slag

I branntesten som elementene har gjennomgått, blir de utsatt for brann på den ene sida i tre timer. Deretter utsettes elementene for slag med 100 kilo tung kule.

– Brannveggene skal ikke bare bremse spredningen av ild, røyk og varme gjennom bygningene. Det skal også motstå påvirkningen fra inventar som velter eller andre bygningsdeler som faller sammen. På den måten minskes risikoen for at bygningen kollapser på grunn av brann, forklarer Pape.

– Hebel brannveggselementer er et massivt, formstabilt og integrerbart byggesystem som er lagd av uorganiske naturmaterialer som kalk, sand og vann. De kombinerer høy styrke med lav vekt. Transporten gir derfor et lavere CO₂-avtrykk som er en stor fordel for det samlede CO₂-regnskapet. Man oppnår med andre ord både brannsikkerhet og bærekraftighet i en samlet systemløsning, poengterer Xella-sjefen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *