Anders Frøstrup er gått bort

Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at tømrermester Anders Severin Frøstrup er død, 68 år gammel.

Med Anders’ bortgang har vi ikke bare mistet en god venn og kollega, hele bransjen har mistet en faglig autoritet, kjent for sin enorme fagkunnskap og sitt engasjement for tømrerfaget.

Les også: Minneord til Anders Severing Frøstrup

Anders har gjennom sitt mangeårige forfatterskap, med f.eks. lærebøkene Tømrerteori og Rehabilitering, delt sin kunnskap med generasjoner av tømrere. Han har også stått for uvurderlige bidrag til vårt faglige fellesskap gjennom både undervisnings- arbeid, sitt politiske engasjement og verv i bl.a. Byggmesterforbundet.

Anders har vært tømrer siden 1977, og i Timber AS har Anders, som grunnlegger og eier, hatt sitt virke som utøvende tømrermester siden 1995. Han har vært en inspirasjon å jobbe sammen med i alle disse årene, og vi har utført de utroligste prosjekter sammen. Anders vil bli dypt savnet av alle sine kolleger.

Våre tanker går til hans nærmeste familie og venner i denne vanskelige tiden.

Sindre Nauff
Daglig leder, Timber AS

5 kommentarer til “Anders Frøstrup er gått bort

 1. Veldig trist å høre. Frøstrup har vært en viktig kilde til læring og videreformidling av tømrerfaget. For min del dessverre kun gjennom bøkene og artiklene hans. Dette er jo selvfølgelig et stort tap for de som sto ham nær, men også for oss i det faglige miljøet. Mine tanker går til de etterlatte.
  Tømrermester Tor Eilertsen

 2. Dette var triste nyheter. Jeg har opp gjennom årene hatt fornøyelsen av å samarbeide med Anders og Timber gjennom flere prosjekter ifbm oppførelsen av halmhus, hvor Timber har levert sine genuine bindingverks-konstruksjoner.
  Anders var kunnskapsrik og alltid opptatt av kvalitet og gikk aldri på akkord med sine prinsipper.
  Også som fagansvarlig lærer for en byggelinje i den videregående skolen var jeg svært takknemlig for å kunne støtte meg til hans lærebøker i tømrerteori, som holdt en både høy faglig- og pedagogisk nivå.
  Han var en bauta innenfor bransjen og yrkesutdanningen, som stod hans hjerte nær, og hans bortgang vil her etterlate et stort tomrom. Fred over hans minne.
  Panda Bygg as v/ Piet F. Jensen

 3. Dette var veldig leit – et stort tap for faget og bransjen. Vi som driver med dette får lene oss på alt han gjorde, og håpe at noen kan ta opp stafettpinnen. Kondolanser og varme tanker til familien
  Torstein Newth

 4. Dette var trist og et stort tap. Vi hadde den store gleden av å samarbeide med Anders og Timber AS i gjenoppbyggingen av en verneverdig låve ved Søsterkirkene på Gran på Hadeland. Glasslåven kunstsenter ble et av Anders mange mesterverk innen tømmerrammekonstruksjon. Inspirert av fortidens kunnskap og mestre, omformet til et moderne formspråk. Evig takknemlig!

 5. En fagbauta har gått bort, et stort tap for byggekunsten. Jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med Anders gjennom mange år, med den fantastiske løkkuppelen og mye byggekunst på Ramme gård, Glasslåven kunstsenter og mange mindre prosjekter. Smått eller stort Anders var løsningens mann, med en sikker sans for form og funksjon. Hans enorme fagkunnskap vil bli dypt savnet. Jeg vil takke for mange år med et fantastisk godt samarbeid. Han blir sterkt savnet. Varme tanker til hans familie og alle hos Timber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *