(Illustrasjonsfoto: Dalux)

Sparer tid og penger med eNabovarsel

Norske Norkart har nå lansert elektronisk nabovarsel via Altinn slik at man slipper å betale for rekommanderte postsendinger til hver nabo.

Nabovarsling i forbindelse med en byggesak er en tidkrevende og kostbar øvelse – og mye manuell jobb må gjøres for å kunne sende naboene varsel og kunne bevise dette i ettertid.

Les også: Fem nye løsninger for byggesøknad

Godkjent av Dibk

Norkarts eNabovarsel er godkjent av DiBK (Direktoratet for Byggkvalitet) – og Arkitektbedriften. Alle som skal bygge eller rive noe  og må sende nabovarsel, kan nå bruke denne digitale løsningen.

Søkeren lager nabovarselet digitalt og betaler via betalingstjenesten Nets. Deretter sendes det elektroniske nabovarselet automatisk til de valgte naboenes innboks hos Altinn.

Løsningen hjelper deg å finne hvilke naboer som skal varsles – og rent praktisk vil elektronisk nabovarsel sørge for at alt av nødvendige papirer som skal sendes med nabovarselet som situasjonskart, fasadetegninger, byggetegninger med mer, sendes direkte til naboens innboks.

Enklere og billigere

eNabovarsel gjør at kostnadene til utsendelse av rekommanderte nabovarslinger (175 kroner per utsendelse) kan være historie. Og ikke minst gjør du naboen fornøyd – ved at de slipper å dra på postkontoret for å hente varselet. Når en nabo gir tilbakemelding på nabovarselet i Altinn vil du motta denne i din egen innboks.

– Vi har jobbet frem en enkel og brukervennlig løsning som vi ser frem til å lansere, sier forretningsutvikler Jorunn Kragset som sammen med produktansvarlig Aksel Olsen har vært pådriver for å få frem løsningen.

– Effekten av å bruke elektronisk nabovarsel er at dette er enkelt å gjennomføre, går mye raskere – og ikke minst en rimeligere måte å sende nabovarsel på. Vi ser frem til å se responsen hos kundene, sier Kragset.

Ved bruk av eNabovarsel er det kun en pris uansett hvor mange personer som skal varsles. Tjenesten betales med kort eller Vipps – og hele prosessen med utsendelse av nabovarsling er gjort unna på kort tid, skriver Norkart.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *