Hvordan kan byggavfallet begrenses?

Praktisk avfallsreduksjon er en sentral del av Byggavfallskonferansen som arrangeres i Oslo i begynnelsen av februar.

Et prosjekt som Vedal Prosjekt er byggeleder for i Bispevika i Oslo, er ett av de praktiske eksemplene som presenteres. Her er det oppnådd 100 prosent sorteringsgrad gjennom steinhard sorteringsdisiplin.

Les mer: Steinhard disiplin gir 100% sortering

Denne presentasjonen følges opp av et foredrag om å motivere hele organisasjonen for å oppnå høye mål for avfallsminimering, og Torbjørn Sterri, Sandnes Eiendomsselskap KF, som forklarer hvordan Stavanger og Sandnes vil innføre avfallsfrie byggeplasser innen 2025.

 

Danmark nærmere 70 % materialgjenvinning

EU stiller krav om at 70 prosent av byggavfallet skal materialgjenvinnes innen 2020. Hvordan danskene ligger an til å klare dette kravet, gir et annet foredrag svar på. Det blir også en presentasjon av rapporten om barrierer og muligheter for ombruk av byggematerialer og tekniske installasjoner i bygg.

Over 300 deltakere fra ulike deler av bygg-, anlegg- og eiendomsbransjene er påmeldt til konferansen som blant andre Byggenæringens Landsforening er med og arrangere. Konferansen går over halvannen dag.

 

Se hele programmet her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *