Hvordan kan byggavfallet begrenses?

Praktisk avfallsreduksjon er en sentral del av Byggavfallskonferansen som arrangeres i Oslo i begynnelsen av februar.

Et prosjekt som Vedal Prosjekt er byggeleder for i Bispevika i Oslo, er ett av de praktiske eksemplene som presenteres. Her er det oppnådd 100 prosent sorteringsgrad gjennom steinhard sorteringsdisiplin.

Les mer: Steinhard disiplin gir 100% sortering

Denne presentasjonen følges opp av et foredrag om å motivere hele organisasjonen for å oppnå høye mål for avfallsminimering, og Torbjørn Sterri, Sandnes Eiendomsselskap KF, som forklarer hvordan Stavanger og Sandnes vil innføre avfallsfrie byggeplasser innen 2025.

 

Danmark nærmere 70 % materialgjenvinning

EU stiller krav om at 70 prosent av byggavfallet skal materialgjenvinnes innen 2020. Hvordan danskene ligger an til å klare dette kravet, gir et annet foredrag svar på. Det blir også en presentasjon av rapporten om barrierer og muligheter for ombruk av byggematerialer og tekniske installasjoner i bygg.

Over 300 deltakere fra ulike deler av bygg-, anlegg- og eiendomsbransjene er påmeldt til konferansen som blant andre Byggenæringens Landsforening er med og arrangere. Konferansen går over halvannen dag.

 

Se hele programmet her

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen