– Navneendringen blir starten på en stor satsing på innovasjon. lover administrerende direktør Håkan Magnusson og marketing direktør Jørn Davidsen i BMI Norge.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

To store på tak får samme navn

Icopal og Zanda tar mål av seg til en «innovasjonssatsing som skal endre takmarkedet for alltid» når de nå endrer navn til BMI.

Icopal og Braas Monier (Zanda) har hatt amerikanske Standard Industries som eier siden 2016, og  ved oppkjøpet ble Braas Monier Icopal Group dannet, forkortet til BMI.

– Icopal og Zanda er nå BMI Norge. Produktene beholder sine varemerker, men selskapet skal profileres over hele Europa som BMI, forteller administrerende direktør for BMI Group i Norge, Håkan Magnusson i en pressemelding.

– Endringen handler om mye mer enn navneendring og ny logo, forsikrer han.

– Det markerer et paradigmeskifte der BMI skal være byggenæringens mest innovative leverandør. Byggenæringen er midt i en historisk endring, og vi skal sette oss i førersetet. Sammen med våre partnere, skal vi skape ideene og løsningene som endrer forventningene til våre kunder og partnere. Bærekraft og sirkulær økonomi er viktige rettesnorer, sier Magnusson.

Nytt navn til jubileum

Endringen skjer i det året der Icopal Norge markerer at de har solgt takbelegg under merkevaren Icopal i 100 år, og Zanda markerer sitt 40 års jubileum.

– I Norge har vi kommet langt med endringene, og organisasjonene er for lengst slått sammen. Vi har i hele år vært synlige med Zanda og Icopal-logene ved siden av hverandre. Fra i dag er det bare BMI-logen som skal stå ved siden av produktene, sier marketing direktør Jørn Davidsen.

Denne uken kan han stolt vise fram selskapets nye nettsider, som den første i konsernet.

Stort, europeisk innovasjonsteam

BMIs eiere har varslet en større satsing på forskning og utvikling av løsninger som gir bedre og mer robuste tak, og systemer som forenkler proffens hverdag. Innovasjonen vil særlig rettes mot de fire hovedområdene skråtak, flate tak, nye bærekraftige tak-systemer, og løsninger for anleggsteknikk.

– Vi har takbransjens største innovasjonsteam med over 100 ansatte i Europa. Nye løsninger og systemer skal vise hvordan taket kan rense luften, skape energi, inngå i den sirkulære økonomien og være kilde til inspirasjon og hygge, sier Magnusson.

BMI skal også gi byggevarehandelen og fagfolk i byggenæringen hjelp til å lykkes bedre. Digitale hjelpemidler skal forenkle og forbedre hvordan tak planlegges, bygges og vedlikeholdes.

– Vi skal utvikle forretningen til våre partnere, og tilby smarte løsninger som bidrar til at bygg blir mer bærekraftige og robuste. BMI skal være den mest offensive aktøren i bransjen, sier Davidsen.

Om BMI Group

BMI Group er Europas største produsent av systemer til flate og skrå tak. Selskapet ble etablert ved en sammenslåing av Braas Monier og Icopal. Selskapet har drift i over 40 land, 130 fabrikker og produksjonsanlegg, 9 600 ansatte og en årlig omsetning på over 18,4 milliarder NOK. Konsernets eiere Standard Industries eier også GAF som er Nord-Amerikas ledende produsent av tak- og vanntettingsløsninger. I Norge er BMI mest kjent for merkevarene Icopal og Zanda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *