Daglig leder Xhevdet Kdrijaj med sønnen Robin, som også arbeider i bedriften som murer og ingeniør. (Foto: Bygg og Bevar)

Bygg og Bevarprisen til XK Entreprenør

I sin begrunnelse la juryen vekt på at XK Entreprenør AS har markert seg som en bedrift med et enestående fokus på kvalitet.

Bygg og Bevarprisen 2018 gikk til XK Entreprenør AS for arbeidene på murgårdsbebyggelsen i Oslo

Les også: Tre av de beste på bygningsvern

Kvalitet og respekt for faget

Det var tre nominerte bedrifter til Bygg og Bevarprisen 2018, Thorendahl AS, Bøylestad Moen AS og XK Entreprenør AS. Alle har gjennom en årrekke markert seg gjennom arbeider på våre eldre bygninger. Men det var XK Entreprenør som ble utnevnt til vinner av prisen.

I sin begrunnelse la juryen vekt på at XK Entreprenør AS har markert seg som en bedrift med et enestående fokus på kvalitet. De har vist respekt for bygningene og faget de har arbeidet med. Ikke minst har det vist seg gjennom bedriftens kompromissløse holdning til å velge materialer og løsninger tilpasset den enkelte bygning. Derfor har de også bidratt til å løfte frem igjen tradisjonelle materialer og teknikker i murerfaget. Det har ikke minst hatt stor betydning for å kunne ta vare på murbyen Oslo for fremtiden.

XK Entreprenør har gjennom en årrekke utført solid arbeide på fasader i murbyen Oslo. (Foto: XK Entreprenør AS)

Avslutningsvis begrunnet juryformannen årets prisutdeling med bedriftens arbeider på blant annet Youngstorget 7-9 og den Nederlandske Ambassade i Oscars gate.

Daglig leder Xhevdet Kadrijaj var rask med å rose medarbeiderne i XK Entreprenør og ikke minst alle han har arbeidet med gjennom årene. – Det er mange som har lært meg mye gjennom årene, så det er flere som må takkes.

Har reddet mange fasader

XK Entreprenør as ble etablert i 2010, men har røtter tilbake til 1994 da daglig leder Xhevdet Kadrijaj startet eget murerfirma. Xhevdet er tredjegenerasjons murer fra Kosovo, hvor han hadde vokst opp med mur, kalk og gamle teknikker. Helt fra starten satset bedriften derfor på restaurering av gamle fasader i Osloområdet.

I dag er XK Entreprenør en allsidig bedrift som påtar seg store og små oppdrag for det profesjonelle og private markedet. De har egne murere, murmester, ingeniør og arkitekt. Bedriften kan i en rekke prosjekter vise til et godt samarbeid med antikvariske myndigheter og andre håndverksbedrifter.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *