WIT Nordic betegnes som en problemløser og kan benyttes helt ned til -20 °C. - Dette er en injiseringsmasse for alle grupper håndverkere, forteller Magnus Stensaas, produktsjef festemidler hos Würth. (Foto: Würth Norge)

Injiseringsmasse i lave temperaturer med ETA

Würth lanserer et nytt kjemisk anker som løser utfordringene man opplever ved montering i lave temperaturer.

Produktet heter WIT Nordic, og er en universal ankermasse for bruk i betong, lettbetong og tegl med bruks- og lagringstemperatur ned til -20°C.

Kuldespesialist

WIT Nordic betegnes som en problemløser for fagfolk, og er spesielt godt egnet for å ta opp høye laster i svært porøse forankringsunderlag som f.eks. lettklinker og tegl. Montering i hulromsmateriale som, Leca eller hulltegl løser man enkelt i kombinasjon med en SH-nettinghylse fra Würth.

– WIT Nordic har samme bruksegenskaper og kapasiteter som WIT-VM 250 – men Nordic er betydelig bedre egnet til montering i lave temperaturer. WIT Nordic ble utviklet og optimalisert for montering i lave temperaturer for å kunne ivareta de krevende klimatiske forholdene vi opplever i Skandinavia og Mellom-Europa,  forklarer produktsjef Magnus Stensaas.

Det finnes i dag flere ankermasser som er godt egnet for bruk i lave temperaturer, men dette forutsetter at mørtelpatronen er romtemperert ved bruk og lagring.

– Bruks- og lagringstemperatur er helt ned til -20°C, noe som betyr at patronen ikke trenger å være romtemperert før bruk. Tiden hvor man var nødt til å forvarme borehullet eller ankermassen er forbi med WIT Nordic, understreker Stensaas.

Teknisk godkjenning

– Det som skiller WIT Nordic fra andre ankermasser er at ankermassen har ETA for bruk i betong, lettbetong og tegl, samt at den er godkjent for å kunne ta opp seismiske laster C1 hvor bruks- og lagringstemperatur er -20 °C.

– WIT Nordic er et proffprodukt for alle grupper håndverkere, sier Stensaas. (Foto: Würth Norge)

WIT Nordic har en betraktelig kortere herde- og bearbeidingstid i lave temperaturer enn andre ankermasser.

I forhold til sikkerhet ved bruk av produktene, minner Würth Norge om følgende:

Ved bruk av WIT-Nordic kan det oppstå irritasjon på hud og øyne, samt at man må påse å bruke produktet i godt ventilerte rom eller utendørs. Bruk av personlig verneutstyr som hansker og briller for å unngå irritasjon er påkrevet. Det skal også benyttes personlig verneutstyr ved boring og rengjøring av borehull da betongstøv kan skape irritasjon på hud, øye og luftveier.

Bruk av personlig verneutstyr og monteringsveiledning står også detaljert beskrevet på produktet.

WIT Nordic er styrenfri, i likhet med alle andre av Würth Norges ankermasser.

Alltid beredt

– I et nordisk klima har man 6 – 8 kalde måneder hvor denne patronen, i motsetning til andre injiseringsmasser, kan lagres i bil, på byggeplass eller være under transport og likevel være klar til bruk, understreker Stensaas.

Det kan for eksempel være svært utfordrende i en hektisk arbeidshverdag hvis ankermassen har blitt mellomlagret i en kald bil eller transportert over store avstander før den ankommer byggeplass.

Dette er en klar fordel både når det gjelder lagring og bruk. Det er også snakk om betydelig kortere herdetider.

WIT Nordic har samme ETA, brukslaster og kapasiteter som WIT-VM 250, og er implementert i Würth sitt svært brukervennlige beregnings- og dimensjoneringsprogram.

Dimensjoneringsprogrammet blir løpende oppdatert og sørger for at eventuelle endringer i Würth sin produktportefølje eller revisjoner i ETA blir ivaretatt. Det koster ingenting å laste ned eller benytte seg av programmet.

– Ta kontakt om dette er av interesse. Vi vil gi gode råd og tips for bruk av programmet, oppfordrer Stensaas.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *