Heidi Tveide. (Foto: Mesterbrevnemnda )

Tveide er ny daglig leder i Mesterbrev

Heidi Tveide er ansatt som daglig leder for mesterbrevordningen.

Tveide kommer fra stillingen som fagopplæringssjef i Aust-Agder fylkeskommune.

Lede satsing på mesterbrev

– Vi er svært glad for at Heidi takket ja til stillingen som daglig leder i sekretariatet. Hennes kompetanse og erfaring vil komme godt med i det arbeidet vi skal gjøre framover, sier leder av Mesterbrevnemnda Aksel Hagen.

– Trepartssamarbeidet om mesterbrevordningen, som består av Nærings- og fiskeridepartementet, NHO og LO, er nå tydelige på at det skal satses på mesterbrevordningen framover. Vi er derfor svært fornøyde med at vi får Heidi med på laget, og vi gleder oss sammen med henne til å ta fatt på utviklingsarbeidet som følger av denne satsingen, sier Hagen.

Tillitsverv

Heidi Tveide har mange års erfaring fra yrkesfagområdet i Aust-Agder fylkeskommune. Hun har lang fartstid som leder og erfaring fra kompetanseutvikling på yrkesfagfeltet og fra politikken.

– Jeg gleder meg til å tiltre stillingen, og det er en ære å bli gitt denne tilliten. Jeg håper min tidligere erfaring både fra privat og offentlig sektor samt mitt hjerte for fag- og yrkesopplæringen skal bidra til å bringe mesterbrevordningen videre i ønsket retning, sier påtroppende daglig leder Heidi Tveide.

– Velkommen til byggenæringen

BNL ønsker Heidi Tveide, ny leder for mesterbrevordningen velkommen og lykke til i det viktige arbeidet for håndverksfagene og bedriftene i byggenæringen, sier Jørgen Leegaard, direktør for samfunnspolitikk i BNL.

– Heidi Tveide har helt klart en interessant bakgrunn og vi vil tro at hun har et svært godt grunnlag til å ta over roret i Mesterbrevordningen som blant annet skal bidra til å sikre statusen, styrke rekrutteringen og opplæringen i håndverksfagene, sier Jørgen Leegaard videre.

– Det skjer mye spennende i næringen om dagen og det er forventet store endringer både når det gjelder læreplanarbeid og arbeid med sentral godkjenning, sier Leegaard, og legger til at det vil være gode muligheter for mesterbrev fremover å bidra til dette.

– Fagskolen skal også fornyes og utvikles, og det er ønskelig med flere fag innenfor selve mesterbrevordningen for å nevne to andre områder som jeg vil tro vil bli viktig for den nye lederen fremover. Vi ser frem til godt samarbeid, avslutter Leegaard.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *